Trined.JPG Polsbandjes 2017-05-27 16.51.12 Sponsorkliks Sjaal 2016-05-29 12.24.26 Dank sponsors 2014-11-02 15.12.47 - kopie vvb4
Sponsors
Slaaphuijs.JPG DDO.PNG De Kozijnenfabriek.PNG Stam Avenhorn 2.PNG Huyssteede.PNG http://www.projectdirect.nl BPMB Breider Tuinmachines 2 Berkhouse.JPG http://www.hoekbouma.nl http://www.taxatheek.nl http://www.autobedrijfvanstraalen.nl http://www.rijschoolbobkoning.nl Frank Keizer.JPG http://www.zomooifotografie.nl https://www.warmteservice.nl http://www.avenhorndesign.nl in architects http://www.garagepronk.nl Bregman http://www.torenschouw.nl Slond Letselschade Expertise Meilink http://www.ootjekonkel.nl http://www.allesvooruwvijver.nl Stuck in the cage http://www.kramerkeukens.nl Gerard Bakker.JPG http://www.drukkerijklaassen.nl Fortune Hot Drinks http://www.heicombinatiesps.nl http://www.bakkerijstevers.nl http://www.autorijschoolsabrinapost.nl http://www.hydrowest.nl http://www.eetcafe70.nl http://www.leektulips.nl http://www.trenshoeve.nl http://www.looscacao.com http://www.koemanberkhout.nl http://www.braasenpartners.nl Hummel http://www.wjvanderheidedienstverlening.nl http://www.loosbetonvloeren.nl Timmerbedrijf Boots Deen Jeugdsponsor Actie Keurslagerij Marc de Meijer https://www.ruiterdakkapellen.nl A.J. Beemsterboer Rob Vlaar Autoschade Dekker Elektrotechniek http://www.ovmdeveenhoop.nl Master Carpenters Geomechanica BV Rove Horecagroothandel Timmerbedrijf John de Lange http://www.cafederidder.eu Kruid en Dier Floris Autos Rabobank Brandhoff BV RaySem.JPG Multimate_logo_fc_NIEUW Installatiebedrijf BOT.JPEG Garage Bierhaalder Dap Consulting BV Dierenkliniek Van kop tot staart Dierenhotel Juco.JPG Oos Joos http://www.mofix.nl Mabi Bouwbedrijf Entius Timmermans.JPEG Loonbedrijf theo-de-wit Zicht Duijn Teamsport De weerd media BOL Schilderwerk.JPG Amberrosia Dick de Wit Totaal.JPG Mosign
Diensten
Kantinedienst zaterdag 28-07
Kantinedienst zondag 29-07
Schoonmaak maandag 23-07

Historie: de jaren 40

De jaren veertig, de oorlogsjaren. Een tijd met veel spanning en ook gebrek aan van alles. Jaren waarin het voetbal uiteindelijk geheel stil komt te liggen. Maar de jaren veertig zijn ook jaren van opbouw, van een fusie met de gym en de verhuizing naar het terrein waar in 2007 nog steeds wordt gevoetbald.

Ook voetbalvereniging Berkhout ontkomt niet aan de gevolgen van mobilisatie en bezetting. Penningmeester Dick Wit jr. wordt opgeroepen en de clubfinanciën worden tijdelijk ondergebracht bij het secretariaat. Na de capitulatie neemt Wit het weer over.

Foto's uit de jaren '40
40-bestuur
40-van-der-linden
40-poster
40-opening-veld-erehaag

 

Aanvankelijk lijkt alles gewoon door te gaan. Maar het duurt niet lang of de beperkingen van de oorlog worden voelbaar. Dirk Koster van café De Roode Leeuw, die de thee verzorgt voor de voetballers, meldt dat er geen thee meer te krijgen is. Ook de ranja raakt op.

Door de oorlog, de arbeidsdienst en tewerkstelling in het buitenland zijn veel mannen weg. Zoals voorzitter Peetoom vaststelt op 31 juli 1943: ‘dat we weer enkele bekende gezichten moeten missen en woorden als werk in het buitenland en arbeidsdienst voor ons de uitspraak alleen reeds schrik inboezemt.’ Hij spreekt dan de wens uit dat de vereniging zich zal kunnen handhaven tot er betere tijden aanbreken.

Met het materiaal wordt het behelpen. Zo moeten er vijf ballen gerepareerd worden. Dat betekent in die tijd nogal wat. En het gebrek aan materiaal wordt helemaal voelbaar, als er in februari 1943 een orkaan over Berkhout gaat en de ‘kleedkamer’ (het veldboetje aan de Slagterslaan) omwaait.

In het seizoen 1947-1948 is het land van Dirk Wit niet langer beschikbaar. Het bestuur slaagt erin voor tweehonderd gulden per jaar een stuk land te huren van de familie Haringhuizen, pal achter café Ridder. De vereniging pakt de aanleg van het nieuwe veld grondig aan. Er wordt geploegd, gezaaid, gewerkt en de openingswedstrijd wordt gespeeld door Ajax en West Frisia. De wedstrijd eindigt in 3-3. Na strafschoppen is Ajax de winnaar.

Hoofdsponsors
http://www.geomechanica.nl http://www.koemanberkhout.nl http://www.looscacao.com
Berkhout 1 Thuis

Donderdag 23/08 - 14.00
Dynamo 1

Balsponsor

Balsponsor
KOGGENCUP

PROGRAMMA BERKHOUT 1