• De ten's

  Dit decennium kenmerkt zich door een aantal grote veranderingen.  Veranderingen op allerlei gebied, maar met een gemeenschappelijk kenmerk:  vooruitgang. In seizoen 19-20 komt de vereniging echter tot volledige stilstand. De coronacrisis heeft tot gevolg dat de poort op slot gaat.

  In 2014 wordt het kledingplan ingevoerd. Elk lid betaalt een vaste bijdrage en krijgt daarvoor een compleet tenue. Uniformiteit en de juiste maat zijn gegarandeerd. In alle opzichten wordt het kledingplan een groot succes.
  De invoering van het kledingplan is ook het moment waarop Loos Cacao de hoofdsponsor jeugd wordt.

  De techonologische ontwikkelingen gaan snel. Het clubblad verdwijnt en wordt vervangen door een mooie website. Daarnaast doen diverse apps hun intrede, de app Voetbal.nl wordt zeer populair. De app Wedstrijdzaken komt in de plaats van de papieren wedstrijdformulieren.

  Er wordt een slag geslagen op het gebied van duurzaamheid. Er komen zonnepanelen op het dak, de verwarmingsinstallatie wordt aangepast en vrijwel overal in de kantine komt LED-verlichting. De kantine ondergaat ook een complete metamorfose met nieuw meubilair.

  Gemeente Koggenland start een kerntakendiscussie vanwege de noodzaak tot bezuinigen. Uiteindelijk resulteert het in een fikse huurverhoging. De gemeente financiert niet veel later wel de aanleg van LED-verlichting op het B-veld, nadat er anderhalf jaar tevergeefs ik gesproken over de aanleg van kunstgras op het trainingsveld. Het B-veld gaat ook gebruikt worden voor trainingen. Ook dat is een oplossing voor het trainingsveld dat jarenlang vaak slecht bespeelbaar was.
  Achteraf beschouwd is de oplossing met verlichting op het B-veld nog een betere dan kunstgras op het traiiningsveld. De beschikbare oppervlakte om te trainen is bijna een factor 3 groter. 

  Er wordt gestart met nieuwe spelvormen. In seizoen 18/19 heeft de vereniging voor het eerst in de geschiedenis een zaalvoetbalteam in competitie. Ook start in dat seizoen een vrijdagavondteam bestaande uit  35+ mannen. Eind 2020 volgt er ook een vrouwenteam in deze spelvorm en start er een tweede zaalvoetbalteam.
  Na een aantal jaren zonder vrouwen 1 start er in seizoen 19/20 ook weer een vrouwenteam, met zaterdag als speeldag.
  De zaterdag als speeeldag wordt in grote delen van Nederland populair, dit ten koste van het zondagvoetbal. Zal Berkhout 1 over 10 jaar nog op zondag spelen?

  Op sportief gebied is er voor het vlaggenschip een promotie in seizoen 12/13 en 18/19. Tussendoor was er wel ook een degradatie in seizoen 14/15. Seizoen 17/18 is ook noemenswaardig. Promotie wordt op een haar na gemist, maar het aantal gescoorde doelpunten is met 100+ indrukwekkend te noemen.

  In 2012 wordt het 80-jarig bestaan van de vereniging gevierd met een buurttoernooi met voetbal als rode draad. Veel andere grote feesten zijn er niet. Het bestuur heeft zijn handen vol aan 'de waan van de dag'.

  In 2019 kondigt Cees Bijman aan dat hij zomer 2020 stopt met een groot deel van zijn vaste werkzaamheden. Het einde van een tijdperk. Eerder dat jaar had het bestuur al geanticipeerd door Cees succesvol voor te dragen voor een koninklijke onderscheiding. Een zeer terechte onderscheiding voor Cees!

  Op naar de twenties. Zullen het weer 'roaring twenties' worden? De tijd zal het leren. Zoals altijd.