• Bestuursberichten

• Alvorens het over voetbalzaken te hebben wil ik allereerst stilstaan bij het plotselinge overlijden van Ina Meissen. Ina was iemand die van gezelligheid hield, ze wilde onder de mensen zijn. Ze was dus ook echt in haar element in de kantine. Meer dan 25 jaar (!) heeft ze kantinediensten op de zondagmiddag gedraaid, waarbij ze al die jaren ook captain van de groep was. Daarnaast heeft Ina de afgelopen zeven jaren ‘in de kantine gestaan’ tijdens de klaverjasavonden. Samen met Dirk Cupido vormde zij een ijzersterk duo achter de bar.
    Ina was ook wel te strikken voor de lotenverkoop op de brug. Al die mensen die langs je komen lopen voor een kort praatje, dat was ook echt iets voor Ina.
    Tenslotte was Ina ook trouwe supporter van het vlaggenschip en van de teams waarin haar kleinkinderen speelden.
    Voetbalvereniging Berkhout is dankbaar voor het feit dat we Ina zoveel jaren als supervrijwilliger in ons midden hebben gehad. Vanaf deze plaats wens ik namens de vereniging familie en vrienden heel veel sterkte.

Overigens was ik als vertegenwoordiger van de voetbal in een tijdsbestek van iets meer dan twee weken aanwezig op drie condoleances. Jacques Hooft, onze verzorger van de selectie, verloor zijn vrouw. Rajesh Bishesar, onze hoofdtrainer, verloor zijn vader. Ook hen nogmaals sterkte gewenst.

Het overlijden van Ina is voor Helie de aanleiding geweest om, na bijna 40 jaar (!), een punt te zetten achter de organisatie van het klaverjassen. Dit is voor het bestuur vervolgens één van de redenen geweest om te besluiten om niet meer te starten met een nieuwe competitie. Hiermee komt er einde aan een decennialange traditie. Begrijpelijk dat er bij enkele van de trouwe bezoekers wel een droevig sentiment zal zijn.

We zijn hard toe aan positief nieuws.  En dat is er gelukkig ook: de bal rolt weer in wedstrijdverband! De versoepelingen lieten het net op tijd toe om de Regio Cup voor de jeugd van start te laten gaan. Het begrip ‘regio’ blijkt voor de KNVB overigens een behoorlijk rekbaar begrip te zijn. De meeste van ‘onze’ wedstrijden werden afgelopen zaterdag verloren, maar dat maakt natuurlijk niks uit. Het was voor onze jeugd geweldig om eindelijk weer eens een echte wedstrijd te spelen. Onder dit stuk een duidelijk fotobewijs van het plezier dat er weer beleefd werd. Mooi om te zien.

Ik blijf nog even bij de jeugd.  Aankomend weekend kan de Sport en Prestatie Dag ‘gewoon’ doorgaan. Er is eerder gekozen voor spreiding over twee dagen. De oudste jeugd op zaterdagavond en de jongste jeugd op de zondag. Helaas mogen we nog (steeds) geen publiek op De Wenken ontvangen. Alle indelingen en info kunt u vinden op de aparte S&P Dag pagina.

Zeer binnenkort zal de jeugdcommissie met de voorlopige teamindeling voor het seizoen 21/22 komen. We hebben helaas wel een redelijk aantal opzeggingen ontvangen, dat zal de puzzel er weer niet makkelijker op hebben gemaakt.

Er is wel een verrassing te melden. We zullen hoogstwaarschijnlijk volgend seizoen ook een jeugdzaalvoetbalteam (JO19) in competitie hebben. Daarmee hebben we volgend seizoen maar liefst drie zaalvoetbalteams.

De selectie (aangevuld met spelers van de JO17) speelde vorige week een onderlinge wedstrijd. Wegens succes zal dat later deze maand nog een keertje worden herhaald. Een wedstrijd tegen een andere club zit er niet meer in.

Voor het volgende seizoen zijn er twee versterkingen te melden. Bas Veerbeek (hij speelde 2 jaar gelden ook al een seizoen bij Berkhout) komt over van Beemster en Ivo Lentjes komt over van RKDES. Helaas zullen we het enthousiasme van Hans Knijn moeten missen, hij stopt als begeleider van het eerste.

U zult het waarschijnlijk en gelukkig niet gezien hebben, maar het onkruid rondom de velden was in de afgelopen groeizame weken tot recordhoogte gestegen. Het verwijderen hiervan is een taak van de gemeente, zo staat zwart op wit in ons huurcontract. T’is maar dat u het weet.

Dan nog twee sponsoracties. Binnenkort vernemen we of we dit jaar deelnemer zijn van de Deen Sponsoractie. Vorig jaar visten we achter het net, hopelijk nu niet. De spaarballenactie van Duijn Teamsport heeft ons 30 gedoneerde ballen voor de jeugd opgeleverd. Dank aan de 29 anonieme sponsors!

Begin juli, kort na de laatste bestuursvergadering, volgt een laatste Bestuursberichten van dit memorabele seizoen.

René

• JO10 superblij dat er weer een wedstrijd is gespeeld