• Bestuursberichten

• De wedstrijd tegen RKEDO op 1 december werd er een om niet snel te vergeten. Veel publiek, een opmerkelijke scheidsrechter, een penalty voor en een penalty tegen, een rode kaart voor beide teams en uiteindelijk een puntendeling.
    Het was evenwel ook een gemiste kans om de aansluiting te pakken.

Dat moest dan vorige week gebeuren tegen Woudia maar deze wedstrijd werd afgelast. De KNVB heeft deze wedstrijd alweer van een nieuwe datum voorzien.  Maar laat dit nou net in het weekend zijn dat de selectie op trainingskamp is. Uiteraard zullen we trachten de wedstrijd verplaatst te krijgen.

Veel geruchten de afgelopen maand over onze hoofdtrainer en onze keeper. Beide zouden ons in de winterstop verlaten. Op dit moment is er slechts 1 ding zeker: de hoofdtrainer stopt aan het einde van dit seizoen. Dat betekent dus dat we in 2020 op zoek zullen gaan naar een nieuwe hoofdtrainer voor het seizoen 20/21.

De abri waar ik vorige keer over schreef gaat er hoogstwaarschijnlijk toch niet komen. De slechte bereikbaarheid maakt dat de risico's bij het transport te groot zijn. We verleggen onze aandacht naar 1 of 2 dug-outs. Die zijn trouwens ook niet goedkoop.

Goede en slechte berichten vanuit onze jeugd.  De meiden van de MO13 werden afgelopen zaterdag winterkampioen. Het werd terecht uitbundig gevierd met een uitreiking van een schaal, een zegetocht door het dorp en kleine afterparty in de kantine. En dan stond er deze week ook nog een mooi stukje in ‘De Kogge’. Bij de JO13 zijn de afgelopen maand 2 wedstrijden tumultueus verlopen. Niet vanwege onze jongens, nee het probleem lag 2x bij de bezoekende partij. Met name afgelopen zaterdag zijn er dingen gebeurd die volstrekt onacceptabel zijn. De besturen van desbetreffende verenigingen zijn door ons aangeschreven in de hoop dat zij passende maatregelen treffen.

Wederom goed nieuws vanuit de sponsorcommissie. Was vorige keer het verlengen van het ‘contract’ met de hoofdsponsors het nieuwtje, deze keer kan gemeld worden dat Dennis Groot de sponsorcommissie zal versterken. Hij zal zich gaan inzetten om weer enkele nieuwe sponsors te strikken.

Afgelopen donderdag vierde Cees Bijman zijn 75e verjaardag.  Het is me wel een jaar voor Cees: 50 jaar getrouwd, een koninklijke benoeming en nu dus 75 jaar. Driewerf hoera. En ja, nog steeds zoeken we opvolgers voor Cees op het gebied van terreinverzorging.

Dan graag nog uw aandacht voor 28 december. Dan spelen we een oudejaarswedstrijd en willen we er daarna gewoon een gezellige avond van maken.  De wedstrijd is tussen een mixteam van leden en een selectie van oud-leden.

In de Kerstvakantie zal de centrale kleedkamergang worden opgeknapt. Scheuren worden gevuld en zijn straks onzichtbaar onder een professioneel aangebrachte nieuwe laag muurverf. Als het weer meezit, zal op het terras (op de looproute van veld naar kleedkamergang) een anti-slip coating worden aangebracht.

Voor nu wens ik u alvast, mede namens het bestuur, prettige Kerstdagen.

René