• Bestuursberichten

• Niet voor het eerst moet ik de ‘bestuursberichten’ openen met de zinsnede dat voetbal slechts een bijzaak in het leven is. Hiermee refereer ik aan het overlijden van Mariette van der Lee, de moeder van twee van onze selectiespelers, Yorick en Yelmar Feld. Vanaf deze plaats nogmaals sterkte gewenst!

Het grootste voetbalnieuws is de aanstelling van Rajesh Bishesar als de nieuwe hoofdtrainer. Rajesh komt over van Kaagvogels en kan buigen op zo’n 20 jaar ervaring in het trainersvak. Na een redelijk uitgebreide sollicitatieprocedure waren de betrokkenen unaniem in hun overtuiging dat Rajesh de juiste trainer is voor Berkhout. We kijken in ieder geval uit naar de samenwerking in het volgende seizoen.

Hopelijk zal dat nieuwe seizoen geen regenseizoen genoemd kunnen worden. Dit jaar hebben we toch wel veel trainingen moeten afgelasten om de grasmatten te sparen. Hadden we nu toch maar kunstgras op het trainingsveld, is een gedachte die de afgelopen maanden vaak door mijn hoofd ging. Maar ja, dat is toch echt een gepasseerd station.

Vacatures blijven helaas een vast onderwerp in dit schrijven. Grote zorg blijft een structurele oplossing voor de werkzaamheden die Cees Bijman, samen met Nic Stam, uitvoert op vrijdagmiddag.  Hiervoor is nog steeds niemand gevonden. Het wordt nu echt nijpend, want het campingseizoen lonkt voor Cees en Nic zal er een tijd absent zijn vanwege een aanstaande heupoperatie.

Een aantal weken geleden werden we onaangenaam verrast door vandalisme. Een persoon dat zich diep moet schamen had een steen gegooid door de ruit van ons museumstuk op het toegangspad. Inmiddels is deze schade gerepareerd door Richard Meissen, waarvoor dank.

Richard’s naam wil ik gelijk nog een keer noemen.  Hij heeft de afgelopen week de wanden van de kleedkamerhal volledig opgeknapt:  scheuren hersteld, behangen met glasvezel en tenslotte geschilderd. Dat laatste met behulp van zoon Dean.  Ook Brian Mook dient genoemd te worden. Dankzij hem konden de materialen zeer goedkoop verkregen worden.

De klaverjascompetitie nadert de finale en dus stijgt de spanning.  Vorige keer was het trouwens ook heel spannend, maar dan om een heel andere reden. Bij aankomst zagen de klaverjassers een kudde schapen op het A-veld lopen. Het was alsof de klok zestig jaar was teruggedraaid. Uiteindelijk lukte het om de schapen terug te drijven naar het land achter het B-veld. De daaropvolgende zaterdag wisten de voetballende meiden niet wat ze zagen. “Er liggen schapenkeutels op het veld”.  Nu maakten zij ook eens mee wat hun opa’s wellicht wel eens hadden verteld over vroeger.

Op de agenda staan een paar leuke evenementen. Op vrijdagavond 20 maart is er een damesvoetbaltoernooi. Er zijn inmiddels meer dan 30 aanmeldingen binnen. De organisatie is in handen van Lotte Piet en Pien Knijn. Het wordt ongetwijfeld een sportieve en gezellige avond. En wellicht leidt het tot nieuwe aanmeldingen.  Die kunnen trouwens ook kiezen voor het nieuw te vormen 18+ damesteam dat gaat voetballen op de vrijdagavond.

Op Paaszaterdag wordt de tweede editie van het Berkhout Familie Toernooi georganiseerd. Na het succes van vorig jaar kon dat ook niet anders. Binnenkort meer info (en promotie) hierover, maar u mag best alvast een zevental samenstellen.

Ik eindig met het voetbal zelf, als ware ik de eerste alinea kracht bij wil zetten. Het vlaggenschip boekte een o zo fijne overwinning op de grote concurrent in de strijd tegen rechtstreekse degradatie.  In verliespunten staan we nu gelijk met Woudia. Alles is weer mogelijk.  Wellicht dat het grote aantal nog te spelen thuiswedstrijden nog gaat helpen.

Op 5 april is RKEDO de tegenstander. Daar willen we ook iets bijzonders van maken. Laat dat maar aan Ron en Ed over.  Inderdaad, de Roneds zullen na afloop optreden in de kantine.

Bij het eerste was er vacature op het doel ontstaan na het per direct stoppen van Matthias. Sander Stolk, 46 jaren jong, lijkt afgelopen zondag bewezen te hebben dat hij deze vacature zeer goed kan vullen. Dat verdient toch onze bewondering!  Sander’s nieuwe rol kan niet gecombineerd worden met zijn functie als coach van het tweede.  Gelukkig heeft Henk Buddingh aangeboden om de rest van het seizoen het tweede te coachen. Dat aanbod nemen we dankbaar in ontvangst.

Het derde is goed bezig, dit team is  volop in de race om het kampioenschap.  Dat kan niet gezegd worden van het tweede en de veteranen.  Beide teams bivakkeren onder aan de ranglijst. De veteranen hebben nog geen punt gepakt en er wordt met behoorlijk grote cijfers verloren. Gelukkig is voor dit team (met een gemiddelde leeftijd van 56!) de uitslag niet van groot belang.

Tot zover…

Rene.