• Bestuursberichten

• “We zijn weer begonnen” was de titel van mijn vorige bijdrage op 2 september. De stemming was toen nog optimistisch en iedereen had in ieder geval veel zin in het nieuwe seizoen, nadat het vorige seizoen abrupt was afgebroken in het voorjaar.

Inmiddels heeft het kabinet ook dit seizoen voorlopig platgelegd. Voor een periode van (minimaal) 4 weken zal het uitermate stil blijven op De Wenken. Het enige wat door zal gaan zijn de trainingen voor de jeugd. De leeftijdsgrens van 18 zal hierbij strikt gehanteerd worden. Dat betekent dat enkele jeugdleden uit de JO17 en MO19 niet mogen trainen omdat ze (al) 18 zijn.
    De jeugd kan geen gebruik meer maken van de gymzaal als trainingslocatie.

Het eerder gepubliceerde protocol voor trainingen blijft geldig voor onze trainende jeugd, met uitzondering van het gedeelte over kleedkamergebruik. Kleedkamers blijven immers gesloten. Slechts het toilet in scheidrechterkleedkamer 2 blijft bereikbaar, voor noodgevallen.

De afgelopen twee weken was het overigens ook al stil, maar toen werden er tenminste nog wedstrijden verspeeld. Het zorgde wel voor markante situaties: de veteranen verkleedden zich in de kantine, rij-ouders hadden een thermoskan met koffie mee en fervente supporters van het vlaggenschip bekeken de wedstrijden vanaf een plek buiten het sportpark.

Over het vlaggenschip valt wel het nodige te vertellen. Goed nieuws is dat er een begeleider is gevonden. Hans Knijn heeft deze rol op zich genomen en dat doet hij met verve. Met zijn grote ervaring als hoofdtrainer weet Hans als geen ander dat een goede sfeer binnen de selectie voor meer punten kan zorgen. Met Hans erbij hebben we de begeleiding rondom het eerste en het tweede nu uitermate goed bezet. Menig vierdeklasser zal jaloers op ons zijn.
    Natuurlijk is het geen garantie voor punten, zo hebben we kunnen zien. Maar geloof mij als ik zeg dat er wel iets moois aan het groeien is. Persoonlijk doet het mij terugdenken aan de periode in de jaren ’90 dat Co Sloep onze hoofdtrainer was. Met zijn voetbalkennis en zijn markante persoonlijkheid wist hij iedereen voor zich te winnen. En winnen deden we.

Vermeldenswaardig is dat de zorgen over het aantal selectiespelers flink zijn afgenomen dankzij nieuwe aanwas. Bart Dolfing en Sajjad Al Baghdadi hebben hun gastlidmaatschap omgezet in een volwaardige deelname in de selectie en Joshua Piet is na korte tijd weer teruggekeerd van sv Beemster. Drie herintreders zullen we maar zeggen. De opvallendste nieuwkomer is zonder twijfel Pietro Deluca. Pietro, een in Hoorn woonachtige Italiaan, meldde zich via Facebook Messenger aan bij onze vereniging. Na een kennismaking, een rondleiding en twee trainingen maakte hij binnen 1 week zijn debuut in het eerste, uit bij Zwaagdijk.

Volgende onderwerp, helaas een vast onderdeel in deze rubriek: onze vacatures. Ron Stroop heeft te kennen gegeven dat hij na 21 jaar wedstrijdsecretaris te zijn geweest (10 jaar bij Kwiek, 11 jaar bij Berkhout) het stokje wil overgeven. Ron blijft als secretaris gelukkig wel deel uit maken van het bestuur. We gaan actief op zoek naar een opvolger. Het wedstrijdsecretariaat is een zeer belangrijke functie!
    Daarnaast hebben we grote behoefte aan extra scheidsrechters (zaterdag en/of zondag) en een extra kantineploeg voor de zondag.

In het najaar staat altijd de Algemene Ledenvergadering op de verenigingsagenda. In onze statuten (uit 1979) staat dat die uiterlijk een half jaar na het seizoen gehouden moet worden.  We kijken de situatie nog even aan maar zullen indien nodig besluiten om een digitale ALV te houden. Er zullen overigens geen grote onderwerpen op de agenda staan. Maar uitstel zal zeker geen afstel worden, we zullen verantwoording afleggen over het coronaseizoen 19/20. Vooral het financiële aspect verdient uw aandacht. Daarnaast wordt het voor Bart de Haas de formele toetreding tot het bestuur.

De aankomende wedstrijdloze periode gaat de aandacht van het bestuur uit naar een aantal zaken aangaande de accommodatie. Meest opvallende punt is een oriënterend onderzoek naar een robotmaaier. Steeds meer verenigingen hebben zo’n apparaat en zijn daar uitermate tevreden over. Persoonlijk was ik dit onderzoek al ruim een jaar geleden gestart, tijdens mijn wisselbeurt van de veteranenwedstrijd tegen SSV. Toen ik een kijkje nam bij de robotmaaier in zijn laadstation naast de dug-out en ik, ik geef het toe, een rood klepje optilde, begon het apparaat te rijden en nam het al snel hinderlijke posities in op ons middenveld.

Tot zo ver. Nu eerst maar weer eens een voetbalwedstrijd kijken. Op TV natuurlijk: Italië – Nederland. Voor wie zal Pietro zijn?

Namens het bestuur,
    groet, Rene.