• Bestuursberichten

• Het leed van een voetbalvereniging waar niet gevoetbald wordt is natuurlijk betrekkelijk ten opzichte van veel ander leed. Toch gaat deze bestuurs-blog wel over dat eerste.

In het weekend van 10 en 11 oktober werden de laatste wedstrijden verspeeld op De Wenken. De allerlaatste was de wedstrijd -zonder publiek- van Berkhout 1 tegen MOC. Het voelt als ver verleden tijd. Deze week stelde de KNVB dat er nog twee scenario’s bestaan voor de rest van het seizoen. Scenario 1 is het afspelen van de eerste helft van de competitie. Scenario 2 is het halveren van de poule en het opnieuw starten van een hele competitie. We zullen zien wat het gaat worden. Persoonlijk denk ik dat we ook rekening moeten houden met een derde scenario: de competitie wordt niet meer hervat. We gaan het zien.

Gelukkig laten de huidige maatregelen toe dat de trainingen voor de jeugdteams wel doorgang kunnen vinden. Voor de jeugd is dit van zeer groot belang gezien de vele dingen die momenteel niet -normaal- kunnen. Onze jeugdtrainers spelen een belangrijke rol in deze periode van lockdown!
    Hopelijk zullen er ook weer een aantal onderlinge wedstrijdjes op de zaterdag worden verspeeld.

In financieel opzicht beleeft de vereniging een zwarte periode die vrijwel zeker zal leiden tot rode cijfers. Dit zijn weliswaar de clubkleuren, maar daar worden we toch echt niet vrolijk van.

Er is ook goed nieuws! De sponsorcommissie is erin geslaagd om maar liefst vijf nieuwe bordsponsors te werven. Het betreft Lakeman Bouw, Aannemingsbedrijf Kuin, Ruijter Groenservice, Dolfing Loodgietersbedrijf en Buro 19. Hun borden staan afgebeeld onder dit schrijven.

Daarnaast zal er ook een dubbel reclamebord komen van Post Cleaning, het bedrijf dat twee keer per jaar de glasbewassing van de kantine verzorgt. Sponsoring in natura. Het A-veld heeft nu nog 1 plekje vrij.

Dan de vaste rubriek aangaande onze vacatures. Per volgend seizoen zijn we op zoek naar:
    - een nieuwe wedstrijdsecretaris
    - scheidsrechters voor zaterdag en zondag
    - medewerkers kantinedienst zondag

Per direct zoeken we mensen die (af en toe eens) een klusje willen doen. De klussen zijn uiteenlopend en daardoor zit er vast wel iets bij wat bij uw kundigheid (en uw agenda) past. Laat het ons weten als u zin en tijd heeft om een keer wat te doen voor de vereniging.

Iets wat ook wel vaker langskomt is onze oproep voor het gebruik van SponsorKliks. Ongetwijfeld bestelt u veel producten online in deze tijd.  Als u via de onderstaande link naar een webwinkel gaat, ontvangt de club een deel van uw aanschafbedrag. Het kost u niets meer dan een paar muisklikken. Zet deze link in uw favorietenbalk!  Steun uw favoriete voetbalclub.

We beleven bijzondere tijden, maar twijfel er niet aan dat ook bij voetbalvereniging Berkhout de dingen weer normaal worden.
    Mijn eigen gedachten gaan daarbij uit naar, in willekeurige volgorde, een broodje kroket, een steekpass, een paar biertjes na afloop, een goede grap in de kleedkamer, een verrassende ontmoeting, een prijsje bij de verloting, een sliding op een nat veld, een sportieve jeugdwedstrijd, een uur lang partijtje op de recreantentraining, een hakje, een kop koffie, een goede vergadering, een spannende wedstrijd van het eerste. En naar al het andere wat voetballen en het dorpse verenigingsleven zo boeiend maakt.
    Waarschijnlijk geldt voor u iets vergelijkbaars.

Blijf gezond!

Namens het bestuur,