• Bestuursberichten april

 • Waar te beginnen?  Dit was me het maandje wel. En zoals u wellicht al weet, was het zeker niet allemaal positief.

  Laat ik beginnen met het meest recente nieuws. Gisteren hebben we besloten om onze hoofdtrainer op non-actief te stellen. Dit is een zeer ongebruikelijke stap in het amateurvoetbal. We zijn echter van mening dat de chemie tussen Rajesh en de spelersgroep tekort schiet. Dit is geen goede basis om de nacompetitie mee in te gaan. Die nacompetitie is onvermijdelijk geworden na het ontluisterende verlies tegen Victoria O. Tot aan het einde van het seizoen zullen Henk Buddingh en Bap Hoeben de trainingen en de begeleiding op zondag verzorgen.

  Zij hebben een aanloop van een paar weken tot aan de allesbeslissende nacompetitie. De eerste wedstrijd hiervan is op 4 juni. Als we 8e of 9e eindigen is dat een thuiswedstrijd, worden we 10e dan spelen we uit.  De winnaars van 4 juni spelen een finale op neutraal terrein op 11 juni. Met de kwaliteiten die onze selectie bezit, horen wij thuis in de vierde klasse!

  Voor volgend seizoen is alles rondom de selectie nu geregeld. Bas IJsselstijn krijgt twee assistenten, Jeroen Visch op de dinsdag en Henk Buddingh op de donderdag. Henk zal ook de nieuwe elftalbegeleider worden van het eerste. Sander Stolk blijft aan als begeleider van het tweede, Dave Smal blijft aan als grensrechter van het eerste, Jacques Hooft blijft aan als verzorger/fysio en Pieter Schuijtemaker blijft aan als keepertrainer. Een prachtig team, al zeg ik het zelf. Aanstaande vrijdag zal de volledige selectie (plus een aantal gegadigden) kennis maken met de nieuwe personen. Ter opluistering spelen we ook een voetbalquiz. 

  Het meest besproken onderwerp van de afgelopen tijd was natuurlijk de wedstrijd tegen Alkmaarsche Boys. Wat een vreselijke ervaring was dat, waarbij ik met name denk aan de slachtoffers van de doorgeslagen spelers van AB.  De beide clubs en de scheidsrechter hebben een rapport moeten aanleveren aan de KNVB. Een beslissing is er echter nog niet gevallen. Je zou toch mogen verwachten dat er een straf komt voor AB en hopelijk maakt het niet uitspelen van de gestaakte wedstrijd hier ook deel van uit.

  De veteranen 45+ speelden vorige week al hun laatste wedstrijd van het seizoen. En het zou nog wel eens de laatste wedstrijd ooit geweest kunnen zijn. Door een aantal afmeldingen is het aantal teamleden voor volgend seizoen 13.  Dat is natuurlijk veel te weinig, wetende dat de gemiddelde leeftijd 56 is. Hoe groot is de kans dat we 6 a 7 nieuwe veteranenvoetballers erbij krijgen? Een fusie met een 45+ team van een buurtvereniging lijkt de enige oplossing. Dit wordt bekeken.

  Tijd voor iets positiefs. Na de gevelreiniging en het zandstralen van de voorgevel van de voorgevel ziet ons clubgebouw er weer uit als 20 jaar geleden. Alhoewel….het schilderwerk moet nog worden uitgevoerd. Dankzij Ramon Braas hebben we een compleet ‘draaiboek’ met wat er precies moet gebeuren.
  De oproep tot spontane aanmeldingen hiervoor heeft niets opgeleverd, dus binnenkort worden de nadrukkelijke uitnodigingen verstuurd. Hopelijk maken vele handen licht werk. Meimaand klusmaand!  En in juni ook nog wel wat trouwens.

  De VR1 draaien goed in de laatste fase van de competitie. Het kampioenschap lijkt net te hoog gegrepen, dat is jammer. Belofte maakt schuld, dus ik wil bij deze graag melden dat Yentl Reus vorige week het enige en dus beslissende doelpunt maakte tegen AF VR2.

  Het aankomende weekend is er wegens de meivakantie geen voetbal bij ons. De eerstvolgende wedstrijd is de kermiswedstrijd op vrijdag 5 mei. Zie aankondiging naast of onder dit bestuursbericht.
  De zaalvoetballers van het tweede en het derde moeten trouwens wel spelen. Het tweede speelt een mogelijk beslissende wedstrijd voor het kampioenschap op woensdag 3 mei, aanvang 19.00 uur, in de Vredehof. Publiek is welkom.

  Tenslotte wil ik nog even de kantine in. Dat doe ik wel vaker overigens. Wegens veelvuldige storingen van het koffieapparaat zullen we op zoek gaan naar een nieuw exemplaar. Het koffieapparaat moet gewoon betrouwbaar zijn en dat is momenteel dus niet het geval.

  Ik kan het niet laten om te vermelden dat we volgend jaar een nieuwe kantineploeg op zondag erbij MOETEN hebben. Wie o wie gaat deze hardnekkige vacature invullen?

  Eentje toe. Zo gaat dat in de kantine. In het weekend van 24/25 juni sluiten we seizoen 22/23 af met een 7x7 voetbaltoernooi en een feest.

   

  Namens het bestuur,
  René