• Bestuursberichten augustus

 • Dit bestuursbericht is geschreven letterlijk op de vooravond van het nieuwe seizoen. Morgen worden de eerste wedstrijden verspeeld. Helaas ging de bekerwedstrijd van het eerste niet door. In plaats daarvan staat er nu een oefenwedstrijd tegen FC Amsterdam op het programma.

  Volgende week mag het eerste weer naar Amsterdam. Dan is TOS Actief de tegenstander en dat is dan wel voor de beker. Op 17 september speelt het eerste de tweede bekerwedstrijd, thuis tegen Kwiek. Vervolgens is het eerste vrij in speelronde 1 waardoor de eerste competitiewedstrijd pas op 1 oktober is.

  De eerste trainingen onder leiding van onze nieuwe hoofdtrainer Bas IJsselstijn zijn veelbelovend. Maar laat ik vooral niet te optimistisch zijn, dat pakte vorig jaar ook verkeerd uit.

  Voorafgaande aan de seizoenstart is er zoals altijd weer veel werk verricht. Voor alle teams moet de kleding in orde worden gemaakt, de indeling van de vrijwilligersgids moet worden gemaakt en de velden moeten weer speelklaar worden gemaakt.

  Daarnaast zijn er nog wat klussen aangepakt. Er staat een nieuwe schutting rondom de container, de fietsenstalling heeft plaatsgemaakt voor een nieuwe variant, het ballenhok en het onderhoudsruimte zijn opgeruimd en er zijn mooie nieuwe zitbanken geplaatst.

  Dit alles in navolging van de gevelreiniging en het schilderwerk maakt dat de accommodatie er weer mooi bij ligt.  Daar hoort wel een grote kanttekening bij. De strijd tegen het onkruid is een zware. Het is deels een taak van de gemeente, maar die hebben er ook veel moeite mee. We zullen hier zelf meer aan moeten doen. De apparatuur hiervoor hebben we in huis.

  De factor tegenslag kwam helaas ook weer om de hoek kijken. De vriezer in de voorraadruimte heeft weer kuren, de bierkoelkast onder de bar heeft het loodje gelegd, de TV deed het niet en een van de twee nieuwe pupillendoelen is flink beschadigd.

  Ten aanzien van de vrijwilligersindeling was er wel goed nieuws. Na drie jaar zoeken is er een nieuwe groep opgestaan. Hierdoor kunnen Gerrit, Gerard en Theo met een welverdiend kantinepensioen. Op zondagochtend 17 september staan ze voor de laatste keer.

  We hebben ook een nieuwe vrijwilligersdienst in het leven geroepen: de klusdagen. De precieze invulling zal ad hoc bepaald worden.

  Ook vanaf deze plek de oproep om uw vrijwilligersdiensten goed te vervullen. Dus als u verhinderd bent, dient u voor vervanging te zorgen.

  Samengevat: we zijn er klaar voor en zien uit naar een hopelijk mooi seizoen!

   

  Namens het bestuur,
  Rene.

   

  PS
  Vanaf maandag 4 september start de Rabo Clubsupport actie.  Leden van de Rabobank kunnen op ons stemmen in de app of deze link. Niet vergeten!