• Bestuursberichten december

• Het jaar 2021 zit er bijna op. Ik was nu niet van plan om een jaaroverzicht te schrijven, maar de conclusie kan ik best geven. Het was een slecht jaar en we gaan in mineur op weg naar 2022. En wat gaat dat jaar ons brengen? Kunnen de competities op tijd hervat worden en kunnen deze vervolgens worden uitgespeeld? Kunnen we de kantine weer open doen? Moeten we toch een QR-controle invoeren? Kan er weer getraind worden in de avond?
    Onzekerheid alom. Maar we zullen het wel zien, we kunnen er zelf niet veel aan veranderen. Hoewel?

Laat ik vanaf hier proberen om wat aandacht te schenken aan leuke, mooie en goede dingen binnen de vereniging. Want die zijn er zeker ook, getuige onderstaande opsomming in willekeurige volgorde.

• Op 11 december werd de JO11 ongeslagen ‘fasekampioen’ dankzij een 3-2 zege op Enkhuizen. De toppers van dit team werden vervolgens getrakteerd op een menu bij de Mac.

• De vele financiële sponsoracties van de afgelopen maanden blijken een welkom succes te zijn voor de clubkas. De spaarballenactie van Duijn Teamsport leverde 30 jeugdballen op. Die hadden we precies nodig dus dat kwam goed uit, hiermee bespaarden we circa 700 euro. De actie voetbalpassie van de Albert Heijn leverde 291,30 euro.  De jaarlijkse actie Rabobank Clubsupport leverde 556,37 op. De eveneens jaarlijkse Grote Clubactie spande de kroon, die opbrengst was maar liefst 1472,65 op. Veel dank aan iedereen die hieraan mee heeft geholpen!

• Dankzij de bijdrage van de Vrienden van Berkhout hebben we het meubilair op ons terras kunnen vervangen. Dit meubilair is gemaakt van gerecycled kunststof, het is mooi, het is sterk en het kan nog jaren mee. Samen met de eerder gekregen luxe loungeset maakt het dat we een prachtig terras hebben. Ik kan niet wachten om het in het voorjaar helemaal vol te zien zitten.
    Daarnaast is de reserve van de Vrienden van Berkhout ook aangewend voor de aanschaf van een dugout bij het B-veld. Deze wordt binnenkort geleverd en zal worden gemonteerd op de betonplaten tussen het trainingsveld en het B-veld. Deze dugout (van 5 meter breed) is zuiver bedoeld voor publiek. We kregen steeds vaker het verzoek om voor wat beschutting te zorgen.
    De bodem van de reserve VvB is nog niet in zicht, maar voor nu maken we even pas op de plaats. Wellicht op termijn een verdere verduurzaming van onze accommodatie.

• Onze vaste vrijwilligers hebben de afgelopen weken een kleine attentie in ontvangst mogen nemen als dank voor hun vrijwilligerswerk in 2021. We hopen dat de reep mag smaken en dat u vol enthousiasme doorgaat in 2022.

• Na de winterstop start er nieuw team: een JO7. De jeugd heeft de toekomst!  De JO7 speelt 4 tegen 4 op een zeer klein veldje. Lekker veel balcontacten dus.

• Berkhout 3 draait een uitstekend seizoen. De gemiddelde leeftijd is veelal een stuk hoger dan die van de tegenstander, maar de kwaliteit is er niet minder om. Met 20 punten uit 9 wedstrijden is men 1 van de kampioenskandidaten.

• Vrijdag 17 juni 2022 wordt de eerste dag van de jubileumweek Berkhout 90. Dit is exact op onze verjaardag, de oprichtingsdatum was 17 juni 1932. We zijn trouwens nog naarstig op zoek naar mensen die in het JMT (=Jubileum Management Team) plaats willen nemen. Iets voor jou?

• En dan ‘last but not least’ het volgende. Het bestuur is met Rajesh Biseshar overeengekomen om het contract met een jaar te verlengen. Ook in het seizoen 22/23 staat de selectie dus onder zijn enthousiaste leiding. Dit was het logische resultaat van een brede enquête onder de leden van de selectie.

Vanaf deze plaats wens ik u, namens het bestuur, fijne feestdagen en alvast een gezond en gelukkig 2022.

Rene.