• Bestuursberichten (eind) april

 • In de laatste twee maanden van dit seizoen staat er veel te gebeuren. Natuurlijk, de competities krijgen hun ontknoping, maar ik doel in eerste instantie op de diverse andere activiteiten die op de verenigingsagenda staan.

  Als u dit leest is Koningsdag al achter de rug. Door omstandigheden was de nazit dit jaar in onze kantine. Het werd een succes. Een grote groep hongerige fietsers bleef lang hangen. Sommigen van hen zagen de kantine voor het eerst.

  Aanstaande zondag de kraker tegen buurman (tevens koploper) RKEDO. Ongeacht de uitslag willen we er na afloop een gezellige middag van maken. Het wordt hopelijk lekker druk met ook veel toeschouwers uit De Goorn die blijven hangen. Zij weten tenslotte ook dat The Roneds optreden! Onze mobiele tap is (letterlijk) weer van stal gehaald om de wachtrijen te beperken. Na sluiting van de kantine (18.30 uur) is iedereen meer dan welkom in Café De Ridder! Ook daar weer live-muziek.

  Vijf dagen later hopen we weer een volle bak te hebben. Voor de jeugd is ‘de kermiswedstrijd’ de eerste van vier kermisdagen in Berkhout. De wedstrijd wordt gespeeld door een mixteam van Berkhout en FC Multicount.  Laatstgenoemde betreft geen vereniging, het zijn spelers van RKEDO en van Berkhout die collega’s van elkaar zijn bij Multicount-Sneltel, het bedrijf van Johan Appelman. Johan zal ook zeker een rol spelen bij deze wedstrijd. Hij zou wel eens aan de aftrap kunnen staan, in bedrijfskleding uiteraard.
  Trouwens, elke toeschouwer die om 20.00 uur op het terras staat, krijgt van de club wat te drinken aangeboden.

  Op 20 mei zouden wij de organisator en gastheer zijn van het schoolvoetbal van alle Koggenlandse basisscholen. Wegens een gebrek aan medewerking en enthousiasme bij meerdere scholen hebben we daar een streep doorgezet.

  Op 17 juni start de jubileumweek.  Deze zeventiende juni is exact onze 90e verjaardag. Al onze vaste medewerkers en onze ereleden kunnen een uitnodiging tegemoet zien. Voor een aanzienlijk deel wordt de avond opgevuld met een leuke pubquiz.
  Het complete programma ziet u in de flyer die binnenkort ook op uw deurmat ligt. Wellicht heeft u ‘m al wel voorbij zien vliegen op de sociale media of op onze homepage.

  De aanmelding voor alle onderdelen is geopend. Klik hier (of op de flyer op de homepage) en u komt op de pagina Berkhout90 waar ook staat hoe u zich kunt opgeven. Doe vooral mee! 

   

  Tot zover over de activiteiten.  Er valt zeker nog wel meer te melden. Pech blijft ons achtervolgen voor wat betreft dingen die stuk gaan. Vorige week is de omvormer ten behoeve van de door de zonnepanelen opgewekte stroom vervangen, nadat hij enige tijd eerder de geest had gegeven. Het scorebord werkt al langere tijd niet naar behoren. Kleine en grote aanpassingen hebben niet het gewenste resultaat opgeleverd. We waren het zat en hebben nu iets nieuws op het oog waarbij het nog leuker wordt om een doelpunt te scoren.
  Dan zijn er nog de aluminium doelen. Eerder dit seizoen was er een groot doel compleet afgebroken, kortgeleden precies hetzelfde bij een kleiner exemplaar. Eerlijk gezegd denken wij trouwens dat dit niet met pech te maken heeft maar met roekeloos gebruik. We verzoeken onze leden om voorzichtig met onze materialen om te gaan. Je wilt niet weten hoe duur die dingen zijn!
  En o ja, de thermostaat in de kantine en de koeler van onze buitenbar zijn ook nog stuk. Ik bedoel maar.

  Het eerste elftal pakte in totaal vijf bemoedigende punten tegen Strandvogels, St. George en Zwaagdijk. Afgelopen zondag werd er echter met 3-0 verloren in het pittoreske De Weere. De uitslagen van de concurrentie was deze week uitermate ongunstig, alleen Woudia verloor ook. Hierdoor is het onderin nog spannender geworden. Voor de volledigheid meld ik maar dat de nummer laatst rechtstreeks degradeert en dat de nummer voorlaatst 1 beslissingswedstrijd moet spelen, op 19 juni, op neutraal terrein. Er resteren nog zes wedstrijden. De laatste drie zijn tegen directe concurrenten. We rekenen op uw support.

  Natuurlijk is de blik reeds op het volgende seizoen wat betreft de teamindeling. Ik zou alle clichés kunnen noemen, ze zijn allemaal waar. Een paar dingen lijken zeker te gaan worden. De reeds smalle selectie kent een aantal spelers die zullen stoppen. Aanvulling zal moeten plaatsvinden vanuit de JO18 en van extern. Hier wordt hard aan gewerkt, met name door onze hoofdtrainer.

  Het derde lijkt helaas te stoppen met het zondagvoetbal. De bezetting is te krap gebleken om nog een jaar op deze voet door te gaan. Er is een mooi alternatief waar minder spelers voor nodig zijn en dat is de vrijdagavondcompetitie. De animo hiervoor lijkt groot genoeg te zijn om hiernaar over te stappen.
  Het zou dus zo kunnen zijn dat we volgend seizoen maar liefst vier teams hebben op de vrijdagavond. De eerste aanmeldingen voor het nieuwe vrouwenteam 30+ zijn immers ook al binnen. Bovengenoemde ontwikkeling past wel in het landelijke beeld dat het zondagvoetbal aan populariteit inboet. Wordt vervolgd.

  Een van de drie (!) vacatures in het bestuur is officieus opgevuld. Pieter Schuijtemaker heeft zich bereid verklaard om als secretaris toe te treden tot het bestuur. Bekrachtiging hiervan is uiteraard in het najaar op de algemene ledenvergadering. De twee nog vacante plekken in het bestuur betreffen de portefeuille Seniorenvoetbal en Accommodatie. Deze uitbreiding van het bestuur is noodzakelijk om de belasting van de zittende bestuursleden te verminderen.

  De complete lijst van vacatures binnen de vereniging kunt u hier nalezen.

  Ik eindig toch weer in de kantine (maar dat is geen straf natuurlijk). We hebben de afgelopen maanden twee maal bezoek gehad van een mysterie-guest. De eerste keer lukte het deze minderjarige om een biertje te verkrijgen. De tweede keer lukte dat hem gelukkig niet. Er zijn clubs (in Koggenland) met een slechtere score. We verwachten dit seizoen nog een derde bezoek, dus aan onze kantinemedewerkers bij deze de oproep om ID’s te controleren.

  Op zaterdagavond 25 juni zal er zeker een mysterie-guest zijn, maar dan doel ik op The Masked Singer tijdens het Finale Feest. Die is veel leuker.

   

  Namens het bestuur,
  René.