• Bestuursberichten februari

• Een winter waarin de winter niet echt op gang wil komen, wordt een kwakkelwinter genoemd. Er kan dus ook wel gesteld worden dat wij midden in een kwakkelseizoen zitten. Met name voor Berkhout 1 is dit een feit. Afgelopen zondag weer een afgelasting. Boze tongen beweren dat men in Zwaagdijk niet wil voetballen op de zondag van het carnaval. In ieder geval bleef de wedstrijdteller hierdoor op 9 staan. Nog 15 te gaan. Vanaf nu staat er voor het eerste elke zondag een wedstrijd op het programma en in het Paasweekend zelfs twee. We proberen de inhaalwedstrijd van Paaszaterdag verplaatst te krijgen naar een datum door de weeks.

Ten aanzien van Berkhout 2 hebben we helaas nog veel slechter nieuws. Er is besloten om dit team terug te trekken uit de competitie. Een pijnlijk besluit, maar met 28 spelers is de selectie te krap om twee teams op de been te houden. Eigenlijk hing dit besluit al enkele seizoenen als een zwaard van Damocles boven ons hoofd. Maar de rek is er nu echt uit.
    We zullen trachten om de spelers in een ander team te plaatsen. Een drietal spelers heeft gemeld dat ze hun aanstaande stoppen nu naar voren halen.
    De timing van het besluit is natuurlijk niet ideaal. En de interne communicatie rondom het besluit is ook zeker niet goed gegaan. Dat rekenen we onszelf aan.

Misschien was het wel een gevalletje ‘slecht karma’ dat de vlaggenstok bij de ingang halfstok was gaan hangen. Nou, niet echt half stok, maar schuin hangend over het pad. Na jaren gebruik en gezwiep blijken de bouten/moeren gesleten te zijn waardoor de speling steeds groter werd. De straffe wind deed de rest. Onze gedachten dwaalden wel even af naar de doorgeknipte elektriciteitsdraad, maar de oorzaak is nu dus van andere aard.

Tijd voor leuker nieuws!  De damescommissie barst van de creativiteit. Ze hebben een Mysterie Party georganiseerd voor alle vrouwelijke leden en enkele genodigden. Natuurlijk mag niet alles verklapt worden maar ik mag wel al zeggen dat het fenomeen escaperoom een prominente rol gaat spelen. Daarnaast heeft men ook allerlei ideeën om twee van de zes kleedkamers een ‘vrouwelijke’ metamorfose te laten ondergaan. We zijn benieuwd.

Afgelopen week hebben we met de gemeente letterlijk een rondje langs de velden gelopen in verband met de komst van de robotmaaier. Dat laatste woord moet inderdaad in het enkelvoud want er komt er maar 1. Dat schijnt ruim voldoende te zijn voor ons te maaien oppervlak. De robot maait een veld in rechte banen en als een veld gereed is, rijdt hij naar het volgende veld, met wellicht een tussenstop bij het laadstation dat aan de westzijde van ons gebouw zal komen. Her en der zullen er extra stelkonplaten worden geplaatst omdat verplaatsbare doelen beslist niet meer op het gras mogen blijven staan.  Sowieso zal er helemaal niets meer op de velden mogen achterblijven na trainingen/wedstrijden.
    Onder de voorwaarde dat onze gemeente de velden vaak genoeg zal rollen, kunnen we mooie voetbalvelden met altijd kort gras tegemoetzien. Ook hiernaar zijn we benieuwd!

Een paar weekjes terug is er een vergadering geweest met de vrijwilligers in de kantine op zondag. Dat werd wel weer tijd want de vorige keer was vijf jaar geleden. Sindsdien zijn er mensen vertrokken maar gelukkig ook nieuwe mensen gevonden. Deze nieuwe mensen kunnen wellicht nog wat leren van de ervaren mensen, maar hebben wellicht ook goede nieuwe ideeën. Dat was de voornaamste gedachte achter deze vergadering.
    Overigens zit het aantal vaste krachten op zondag nog steeds in een dalende trend. Dat maakt het maken van een goede indeling steeds lastiger.

Binnen onze zaalvoetbalafdeling was vorige week de kraker tussen Berkhout 1 en Berkhout 2. Eerstgenoemde won met 4-3 in een spannende wedstrijd in De Koggenhal. Er zijn niet-voetballiefhebbers die wel van zaalvoetbal houden. Dat is ook wel begrijpelijk. Het gaat snel, er gebeurt veel en er wordt vaak veel gescoord. En het waait er nooit. Komt u ook een keer kijken?

Volgende maand gaan ook de vrijdagavondteams weer van start. De eerste speelavond van hun voorjaarscompetitie is op vrijdag 8 maart. Op deze avond speelt Berkhout 35+ 1 thuis, VR1 en VR2 gaan naar Grashoppers en de mannen 35+ 2 en 35+ 3 gaan naar Westfriezen. Er komen steeds meer vrijdagteams, bijna alle clubs in deze competities komen nu uit de buurt.
    Bij de veteranen 45+ op zondag is dat een ander verhaal. Hen wacht nog uitwedstrijden naar Haarlem, Amsterdam en Abcoude. Ach, zo kom je nog eens ergens.

Binnenkort een noviteit op onze velden. Bent u benieuwd?  Kom dan zondag 25 februari kijken naar de wedstrijd van Berkhout 1 tegen Kaagvogels!

Namens het bestuur,
    Rene.