• Bestuursberichten januari

 • “Is er nog een Nieuwjaarsreceptie bij de voetbal?” Die vraag kreeg ik meerdere keren gesteld in de Kerstvakantie. Het antwoord was ontkennend. Kijkend naar het verleden hadden we een succesvolle Nieuwjaarsreceptie wanneer we iets nieuws hadden verzonnen, maar na een paar keer liep de belangstelling vervolgens weer terug. We zoeken dus eigenlijk weer een nieuwe activiteit. Heeft u ideeën voor volgend jaar, laat het ons weten. 

  Afgelopen zondag werden de eerste twee (inhaal)wedstrijden van 2024 verspeeld. VR1 won in een aantrekkelijke wedstrijd met 2-0 van Duinrand S. Het eerste bleef steken op 2-2 tegen Vesdo. De bovenste plekken van de competitie zijn op dit moment uit het zicht, maar met nog 16 wedstrijden voor de boeg -waarvan 9 thuis-, zou het tij nog kunnen keren. Een mooie gelegenheid hiervoor is aanstaande zondag wanneer koploper Zwaagdijk de tegenstander is.

  De selectietrainingen blijven hinder ondervinden van de weersomstandigheden. Naast een enkele afgelasting zijn er gelukkig ook alternatieven gevonden. Er is getraind bij Blokkers, er is getraind bij Zwaluwen en men heeft een duurloop gedaan over het Klompenmaekerspad. Tsja, je moet wat.

  Op 9 januari hebben onze jeugdtrainers om tafel gezeten met onze hoofdtrainer. Die heeft ervaring met jeugdbeleid en dan is het logisch om zijn know-how te delen met onze trainers. Binnenkort komt er nog een vervolg, maar dan op het veld. Een goed initiatief natuurlijk.

  Op 29 januari is er een bijeenkomst met (hopelijk) alle vaste kantinemedewerkers op zondag.  De ervaren krachten kunnen hun ervaring delen en daarnaast brengen de nieuwe mensen wellicht nieuwe inzichten met zich mee.

  Op 12 februari is de onderlinge zaalvoetbaltopper Berkhout 1 tegen 2. Die wedstrijd wordt gespeeld in De Koggehal en begint om 20.00 uur.

  De ellende van de kapotte straatverlichting is gelukkig ten einde.  Veel te lang was het onveilig op ons toegangspad. Het verhaal wordt nog triester wanneer ik de oorzaak met u deel. Het klinkt ongeloofwaardig maar het staat ontegenzeggelijk vast dat er sprake was van een doorgeknipte stroomkabel. Bizar toch!

  Afgelopen zondag was Ron Stroop weer op de club. Zoals velen inmiddels wel weten heeft Ron te horen gekregen dat hij ALS heeft. Namens de gehele vereniging heeft Ron in de kerstvakantie een mooie fotocollage ontvangen. Zie hieronder.
  Een variant hierop zult u binnenkort zien in het spandoekframe bij het A-veld, inclusief QR-code om ter plekke te kunnen doneren aan Stichting ALS Nederland.

  We verwachten dat gemeente Koggenland binnenkort contact met ons opneemt voor de concrete uitwerking van het -reeds genomen- besluit om robotmaaiers te installeren. Bij andere clubs heeft de robotmaaier voor een betere grasmat gezorgd. Maar er zitten ook wel de nodige haken en ogen aan. Te zijner tijd meer daarover.

  We hopen op een mooie tweede seizoenshelft!

  Namens het bestuur,
  Rene.