• Bestuursberichten juni

• Het is gelukt! Dat geldt voor meerdere zaken in de afgelopen periode.

Ten eerste, het is Berkhout 1 gelukt om de nacompetitie te ontlopen. Dankzij een prachtige 5-0 overwinning op MOC is het zeker dat Berkhout volgend jaar weer actief is in de vierde klasse. Dit betekent dat we hopelijk weer in een mooie Westfriese poule spelen (met helaas geen RKEDO, maar wellicht wel tegen Apollo of ALC). Zoals eerder gemeld, we hebben volgend seizoen een omvangrijke selectie met meerdere nieuwe aanwinsten, dus we zijn hoopvol gestemd.

Ten tweede is het Berkhout 3 gelukt om kampioen worden. Zelden hebben we zoveel activiteit op onze social media gezien als rondom dit kampioenschap. Het leefde enorm, en terecht. Het derde telt veel spelers op veteranen-leeftijd en dan is het gewoon knap dat je de beste wordt in een poule met louter jonge tegenstanders. Dan heb je gewoon een goed team. En dat mag je dan best uitbundig vieren met vuurwerk, champagne, kampioensshirts, wat bier en een rondvaart. Jammer dat dat laatste niet helemaal uitpakte zoals bedoeld, maar de meeste wisten desondanks het Berkhouter strand te bereiken.

Ten derde, het is gelukt om de teamindelingen zowel bij de jeugd als bij de senioren rond te krijgen.  De teamindelingen bij de jeugd worden spoedig gepubliceerd, voor zover die al niet bekend zijn bij de betrokkenen. Die betrokkenen worden in steeds hogere mate de ouders en dat is iets wat een vrijwilligersrol bij deze indeling er niet leuker op maakt. Zie afbeelding onder de tekst.

Bij de senioren is er wel iets opvallend te melden.  Het derde elftal zou gaan verdwijnen, zo was de prognose, maar dat gaat niet gebeuren. Dankzij Danny Kerkenaar, kunnen we wel stellen.  Danny, die is afgezwaaid bij het eerste, heeft een bonte verzameling (goede) voetballers om zich heen verzameld die het nieuwe derde gaan vormen. De kampioen is dood, leve de kampioen.

Ten vierde, het is gelukt om alle activiteiten van de jubileumweek georganiseerd te krijgen. Als u dit leest is die jubileumweek waarschijnlijk al gaande. Hopelijk wordt het een succesvolle week in alle opzichten. We zijn niet ontevreden over het aantal deelnemers. Zo heeft het voetbaltoernooi op donderdag en zaterdag maar liefst 15 deelnemende teams.  Dat worden vast twee beregezellige en sportieve avonden, waarbij vooral zaterdagavond het klapstuk moet worden. Weet u al wie de Masked Singer is? Ik wel.
    Overigens hebben we wel moeten besluiten om het voetgolf te cancellen wegens te weinig aanmeldingen. Dat is dan weer jammer.

Is er ook iets niet gelukt?  Jammer genoeg wel.  Het is nog niet gelukt om een aantal knelpunten binnen de organisatie van de vereniging te verhelpen. Hiervoor hebben we toch echt aanwas van nieuwe vrijwilligers nodig. Zie onderstaande afbeelding.

Maar laat ik vrolijk eindigen. We zijn tenslotte jarig. 90 om precies te zijn. Op naar de 100!

Namens het bestuur,
    Rene.