• Bestuursberichten juni

 • Het seizoen 22/23 zit erop. Onder tropische omstandigheden werd op zondag 25 juni het seizoen afgesloten met een 7x7 toernooi met 12 deelnemende teams. De hitte werd bestreden met parasols, een tuinsproeier, een kinderzwembadje en een koud biertje na afloop. Het eten (in de namiddag) werd bereid in de foodtruck van Pizzacos. Zo werd het al met al een leuke en sportieve middag met ‘Big Tasty zonder sla en tomaat’ als winnaar bij de mannen en ‘FC Trambaan’ bij de vrouwen.
  Bij de prijsuitreiking werden Henk Buddingh (interim hoofdtrainer) en Sander Stolk (afzwaaiend assistent- en invaltrainer) bedankt voor hun inzet.

  Eerder in de maand juni waren er nog meer mooie activiteiten en telkens troffen we het met het weer. Op 3 juni werd de S&P-dag gehouden. Dit is en blijft een kroonjuweel binnen de club. De kinderen die hun diploma ontvangen en hun prestaties kunnen vergelijken met eerdere jaren, dat concept is ijzersterk. Aansluitend was de kampeernacht georganiseerd voor de jongste jeugd. 's Avonds werd er op het trainingsveld een lasergame gespeeld. Een geweldig idee. Dank aan de vele betrokken vrijwilligers.

  Veel vrijwilligers waren er ook op de been voor de meidenclinic. In een poging om wat nieuwe -oudere- jeugdleden te werven, was deze clinic georganiseerd door de nieuwe damescommissie. Aan creativiteit geen gebrek. Wat te denken van rokjesvoetbal en voetbalbowling om er maar twee te noemen.  Ook hier bracht de tuinsproeier de gewenste verkoeling. Zo’n leuke meidenclinic moeten we misschien als vast onderdeel opnemen in onze ‘jaaragenda’.

  Iets wat zeker hier genoemd moet worden is het teamuitje van de JO16. Zij waren een weekendje weg voor een toernooi in ’s Graveland. Voor de drie winnaars van de quizavond was er een geweldige hoofdprijs. Zij kregen een prive-rondvlucht boven de provincie Utrecht, mogelijk gemaakt dankzij Danny en Bart de Kiewit. Er werden dus herinneringen voor het leven gecreëerd.

  In de afgelopen weken is er natuurlijk ook gewerkt aan het nieuwe seizoen. Inmiddels zijn alle teams aangemeld. Volgend seizoen hebben we op zondag 1 team meer omdat VR2 er bij is gekomen. Op de vrijdagavond (7x7) hebben we ook een team extra. In de zaal is er 1 mannenteam gestopt maar daar staat de komst van een vrouwen zaalvoetbalteam tegenover. De jeugdafdeling zal starten met zeven teams. De concept indeling vindt u in het vorige nieuwsbericht.

  Het vrouwenvoetbal nam en neemt een belangrijke plaats in bij onze voetbalvereniging. Verdeeld over de diverse spelvormen hebben we maar liefst zes meiden/dames-teams. Er is dan ook besloten om een nieuwe damescommissie in te stellen. Lotte Piet en Dirk-Jan Schuijtemaker nemen gezamenlijk de voorzittersrol op zich. Extra leden worden momenteel geworven.

  We zullen het volgende seizoen ook starten met een verfraaide accommodatie. Nadat eerder de gevels waren gereinigd is nu het buitenschilderwerk bijna gereed. Ramon Braas, Brian Mook, Richard Meissen en Gert-Jan Bakker hebben de gehele klus voor hun rekening genomen. Werkelijk fantastisch! Deze onderhoudsbeurt had eigenlijk eerder plaats moeten vinden. Er waren nu veel kleine (en 1 grote) reparatie in het houtwerk noodzakelijk.
  Verder wordt de fietsenstalling aangepast (hierbij moeten de namen van vrijwilligers Boy Bregman en Arthur Snoek zeker even genoemd worden), komen en nieuwe zitbanken en wordt het hek op het terras vervangen door iets mooiers.
  Eerder had de gemeente al een nieuw pad van A-naar B-veld aangelegd. Hier zijn we trouwens nog niet helemaal tevreden over. 

  O ja, we zijn gedegradeerd. Ik was het bijna vergeten. Dat komt vast door de berusting ten aanzien van ons lot. We kwamen tekort in de wedstrijd tegen Onze Gezellen. Op de nederlaag viel niets af te dingen. Drie dingen zullen blijven hangen denk ik. Ten eerste dat bij deze Haarlemse club alles zeer slecht was geregeld, ten tweede dat supporter Jan de Weerd het retourtje Haarlem op de fiets deed en ten derde dat de buschauffeur een zijruit kapot reed.
  Volgend jaar dus met de nieuwe hoofdtrainer in de 5e klasse. Dat kan trouwens nog best een mooie poule worden, op 8 juli wordt deze bekend gemaakt.

  Fijne vakantie/zomerstop!


  Namens het bestuur,
  René