• Bestuursberichten juni

 • De laatste voetbalmaand is bij uitstek de maand van de activiteiten. In sommige seizoenen doorkruist de nacompetitie van het eerste deze activiteiten, maar daar hadden we dit jaar geen ‘last’ van. Laten we even terugblikken alvorens het ‘echte’ nieuws te brengen.

  Op 31 mei was de vrijwilligersavond. De damescommissie had, onder de bezielende leiding van Lotte Piet en Corrie Reus, een escaperoom-avond georganiseerd. Maar liefst acht vertrekken van onze accommodatie waren omgetoverd tot een escaperoom. Binnen een kwartier dienden er diverse opdrachten te worden uitgevoerd en codes te worden gekraakt, dit alles om uiteindelijk de sleutel te vinden. Dit was echt een zeer bijzondere editie van de vrijwilligersavond. Hoe kunnen we dit ooit overtreffen?
  De dag erna, 1 juni, werd de avond herhaald voor het eerste, tweede en derde. Een mooi seizoenafsluiting voor deze teams.

  In ditzelfde weekend was de JO17 (volgend jaar JO19) naar Dokkum voor hun seizoenafsluiting. De naam van Danny de Kiewit moet hier zeker genoemd worden. Hij organiseert dit al jaren en maakt er altijd iets geweldigs van. Hoogtepunten waren nu het wadlopen en het slopen van een auto. U leest het goed, ze mochten helemaal los gaan op een auto die rijp was voor de sloop. Ik kan u zeggen, het is gelukt.

  Op 8 juni was, voor de 24e keer, de Sport en Prestatie Dag. Dit concept (een circuit van voetbalonderdelen met een cijferlijst/diploma ter afsluiting) staat als een huis. Het is een kroonjuweel van de club. Volgend jaar dus een jubileumeditie, daarom willen we volgend jaar iets extra’s erbij doen. Denkt u mee?
  De S&PD werd voor bijna 40 kinderen doorgetrokken naar de kampeernacht. Ook dit blijft een prachtig fenomeen voor onze jeugd: overnachten in een tentje op het A-veld. Het schijnt dat er niet al te veel slaapuren zijn gemaakt. Merkwaardig nietwaar?

  Afgelopen weekend de seizoenafsluiting voor de senioren. Maar liefst 12 zeventallen hadden zich aangemeld bij onze wedstrijdsecretaris. Het toernooi werd gewonnen door team Capibara bij de mannen en door Rode Dakduivel en Co bij de vrouwen.  Na afloop was het druk in de kantine, dat had uiteraard alles te maken met Nederland-Polen. Hiervoor was een tweede TV aangesloten zodat iedereen goed zicht had.
  Het meest memorabele deze dag was de benoeming van Ron Stroop tot erelid van onze vereniging. Meer hierover in een apart bericht op deze site.

  Op naar het volgende seizoen. Het eerste is weer op volle sterkte. Het vertrek van Jesper, Max en Yelmar is opgevangen met drie nieuwe leden: Mo Bongers, Angelo van Ommen en Nemo van Hout.
  Bij de senioren hebben we helaas 1 team minder, het derde mannenteam vrijdag 7x7 is, na 1 jaar al, uit elkaar gevallen.

  Voor het nieuwe seizoen hebben we bij de KNVB de aanvraag gedaan om de thuiswedstrijden te clusteren. Dit betekent dat we de ene week 5 thuiswedstrijden hebben en de week daarna 0. Dit heeft twee grote voordelen. Ten eerste zijn er dan minder zondagen waarop een kantinedienst moet worden gepland. Gunstig, gezien het feit dat we een kantineploeg minder hebben volgend seizoen. Ten tweede is er dan meer drukte/gezelligheid, het is een soort van super sunday.
  De KNVB kan zeker niet garanderen dat dit elke speelronde lukt.  De praktijk zal het uitwijzen.

  Onze actieve damescommissie bruist van de activiteiten en ideeën. Voor volgend seizoen staat er jubileum van 50 jaar damesvoetbal op de agenda, op 12 april 2025 om precies te zijn. Later meer info hierover.
  Ook zullen er twee kleedkamers onder -vrouwelijke- handen worden genomen.  De tekeningen worden momenteel bestudeerd, maar het wordt een aardige metamorfose. Aan creativiteit geen gebrek.

  Fijne vakantie/zomerstop!

  Namens het bestuur,
  René