• Bestuursberichten maart

• De opmerkzame volger van deze website zal de Bestuursberichten van februari hebben gemist. Er was niet zo veel te melden, maar dat is nu een heel ander verhaal.

Laat ik dat verhaal beginnen met het vlaggenschip. De 1-0 overwinning op Woudia werd behaald door een doelpunt van Yelmar Feld diep in blessuretijd. De druiven zullen ontzettend zuur zijn geweest voor Woudia. Voor ons betekende de winst in deze zespunten-wedstrijd dat er een gaatje werd geslagen met Woudia en MOC.
    Afgelopen zondag speelde een gehavend Berkhout een goede wedstrijd tegen een niet imponerend Valken. Jammer dat er niet een punt uit het vuur kon worden gesleept.  Het zijn wellicht deze onverwachte punten die op het einde van de rit het verschil maken.  In de onderlinge duels onderin pakt elke staartclub namelijk zijn punten mee.
    Aan het einde van de competitie degradeert de nummer laatst rechtstreeks. De voorlaatste speelt nacompetitie.
    Wat er ook zal gebeuren, ook volgend seizoen zal Rajesh Biseshar onze hoofdtrainer zijn. Een uitgebreide enquete onder de selectieleden maakte dat het bestuur niet hoefde te twijfelen. Op 6 maart is het contract ondertekend.

Bij onze jeugd wil ik de JO7 er even uitlichten. Aanvankelijk leek het de KNVB niet te lukken om ons nieuwste team in de derde fase te laten starten, maar uiteindelijk kwam het goed. Net als de vrijdagavondcompetitie speelt de JO7 op elke speeldag 3 wedstrijden op het complex van 1 van de verenigingen uit de poule. Op 12 februari waren wij de gastvereniging. Het was toch echt een heel leuk gezicht om die kleine hummels achter de bal aan te zien rennen. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

Over de vrijdagavondcompetitie gesproken. Ja, het was weer een gezellige kantine-avond op 12 maart na afloop van de mannen 35+. Maar veel nieuwswaardiger is het vooruitzicht op een derde team op de vrijdagavond. Een aardig grote groep dames (30+) is zich aan het warmlopen om lid te worden. Dat warmlopen is ook letterlijk, want de eerste proeftraining zit er ook aan te komen.  Deze dames, waarvan velen uit Berkhout, beschouwen we als een aanwinst voor de vereniging.  Kom maar op met die aanmeldingen. Dat kan hier.

Een aanwinst in materiele zin is de dug-out op het B-veld. Gelijk al op de eerste (koude) zaterdag werd de dug-out over de volle breedte van 5 meter benut. Thuis- en uitpubliek zat gemoedelijk naast elkaar en zo hoort het ook te zijn. Onze dank gaat uiteraard uit naar de Vrienden van Berkhout.  Na het nieuwe meubilair op het terras was dit in korte tijd het tweede prachtige project. Er zat wat extra ‘in de pot’ dus het was goed mogelijk. Op naar het volgende project!  Iets op het gebied van duurzaamheid misschien?

Een mooi bruggetje naar ons energieverbruik. We zijn blij dat onze gasprijs tot de zomer van 2024 vastlegt op een laag tarief (bij een gerenommeerde leverancier). Wel balen we dat de omvormer van onze zonnepanelen het heeft begeven. Alsof er het afgelopen jaar nog niet genoeg apparatuur was overleden. Dit mag nu echt wel eens ophouden.

Dan de brug zelf. We hopen dat het nu niet lang meer duurt voordat de gemeente hier nieuwe leuningen op gaat bevestigen. Als er dan ook nog een nieuwe afscheiding komt tussen ons toegangspad en de westelijke buren, dan zal het er weer een stuk knapper uitzien dan nu. De entree is toch een beetje je visitekaartje. Momenteel vinden we die niet bepaald aantrekkelijk.

De aankomende drie maanden hebben we, eindelijk weer, een volle en mooie agenda.

10 april         Berkhout – St. George
    22 april         Koningsspelen (i.s.m. de Geert Holle school)
    27 april         Koningsdag (i.s.m. het Oranjecomité Berkhout)
      1 mei          Berkhout – RKEDO (met na afloop een optreden van de Roned’s)
      6 mei          Kermiswedstrijd(en) + Kermisborrel(s)
    15 mei          Berkhout – Kwiek ‘78
    25 mei          Schoolvoetbal voor de basisscholen uit Koggenland (o.v.)
    17 juni          Aanvang jubileumweek Berkhout 90  (17 juni 1932 is onze oprichtingsdatum)

Voor de jubileumweek zal er in april in heel Berkhout een flyer worden thuisbezorgd. Maar het programma kan ik hier best al wel beknopt noemen. Noteer de data in uw agenda, we hopen namelijk dat u er bij bent / mee doet.

17 juni          Verjaardagsfeest voor vrijwilligers en ereleden (met o.a. een sportquiz)
    18 juni          Sport en Prestatie Dag + Kampeernacht
    22 juni          Jeugdactiviteiten (o.v) + Voetgolf
    23 juni          7x7 voetbal
    24 juni          Klaverjassen en/of Keezen
    25 juni          7x7 voetbal + Het Finale Feest

Ik hoop niet dat u vanaf nu diagonaal in plaats van horizontaal gaat lezen, want het onderstaande verdient toch echt ook uw belangstelling.

De dit seizoen gestarte nieuwe wedstrijdsecretaris heeft kenbaar gemaakt dat hij er mee wil stoppen.  Zijn opvolger is, echt waar, Ron Stroop. Hij wil zijn ‘oude’ taak weer (per direct) oppakken. Ron kan buigen op 21 jaar ervaring als wedstrijdsecretaris dus de vereniging moet haar handen dichtknijpen met zo’n gouden kracht. Ron blijft ook aan als bestuurslid met Wedstrijdzaken als portefeuille.
    Dit betekent dat we drie vacatures hebben binnen het bestuur. Een secretaris, een bestuurslid technische zaken en een bestuurslid zondagvoetbal. Kijk hier voor een compleet overzicht van alle vacatures bij de vereniging. Hoop doet leven.

Die laatste drie woorden vormen eigenlijk best een mooi slot van puur zo’n verhaal.

Namens het bestuur,
    groet, Rene