• Bestuursberichten maart

 • Het eerste blijft het lastig houden. Tegen Zwaagdijk werd een zwaarbevochten, broodnodige overwinning van 0-1 behaald. De eerste helft tegen DWB was okay, maar daarna werd het krachtsverschil ook op het scorebord zichtbaar (1-5). Uit tegen Kwiek bleef het lang 0-0, maar een raak afstandsschot maakte het verschil. Afgelopen zondag werd voor de derde keer dit seizoen thuis met 2-3 verloren, mede door een onterechte penalty in de slotfase. Er zat meer in, maar het kwam er niet uit. En dat gevoel herkennen we al langer.  Het ontlopen van de nacompetitie is zeker nog mogelijk, maar dan zal er toch echt nog een paar keer gewonnen moeten worden. Aanstaande zondag tegen SSV zou dat mogelijk moeten zijn. Toch?

  Ondanks het nipte verlies tegen de Valken werd het nog flink gezellig in de kantine. Die afspraak was van tevoren gemaakt en afspraken moet je nakomen. Terecht werden op het einde van de middag Peter en Guda luidkeels toegezongen. Zij hadden flink moeten aanpoten om het hoge tempo van eten en drinken bij te houden. Een muzikale beloning was dan ook zeer op zijn plaats.
  Het nieuwe dartbord was trouwens ook direct een succes. Geen verrassing trouwens, het darten is een rage onder onze selectieleden. Het toezingen van onze gekoesterde barmedewerkers mag dat ook worden, wat ons betreft. 
  Ook de nieuwe kopjes/bekers voor de koffie is een succes.  Het staat mooi, en de koffie lijkt ook wel lekkerder.

  De twee jaar oude vrieskast is een minder groot succes. De rubberen rand sluit onvoldoende waardoor er enorm veel ijsvorming is. De service van de leverancier is slecht. Hopelijk kan Gerard Kollis deze bron van ergernis wel verhelpen.

  Vanaf 1 april wordt er ook statiegeld (15 cent) geheven op blikjes. Wij zullen fungeren als inleverpunt maar geven geen statiegeld retour. Het inleveren kunt u doen in de reeds bestaande blauwe container waar ook de plastic flesjes in moeten. Wij doneren het statiegeld aan een goed doel: Bake for Life.

  De technische staf voor de selectie van volgend jaar is nu bijna helemaal rond. In de volgende blog zal dit ongetwijfeld hier vermeld kunnen worden. Uiteraard hopen we van harte dat het eerste volgend seizoen nog in de 4e klasse speelt!

  Waar het vrijdagavondvoetbal net weer is opgestart, naderen onze drie zaalvoetbalteams het einde van hun seizoen. Berkhout 1 kent een leerzaam seizoen, Berkhout 3 staat in de subtop en Berkhout 2 gaat voor het kampioenschap. Woensdag 3 mei is de kraker tegen Zwaag 16. Wellicht wordt dan het kampioenschap beslist. De wedstrijd is om 19.00 uur in De Vredehof, publiek is meer dan welkom.

  Twee dagen later wordt de kermiswedstrijd verspeeld. Op vrijdag 5 mei neemt een nog samen te stellen team van Berkhout het op tegen het altijd gezellige RKEDO 6.

  Wanneer u dit leest, heeft de buitenkant van het gebouw waarschijnlijk al een metamorfose doorgemaakt. BLOK gevelreiniging heeft het gehele gebouw gereinigd en vervolgens geïmpregneerd. Het ziet er weer als nieuw uit.  “Hoe lang staat dit gebouw al?”, is een vraag die we vaak horen. Het ware antwoord ’20 jaar’ zal nu nog ongeloofwaardiger klinken.

  We willen nu doorpakken, zoals dat heet. De maanden april en mei willen we meerdere klusdagen organiseren. Hierop willen we het buitenschilderwerk uitvoeren en het ‘pleintje’ bij de fietsenstalling/speeltuin herinrichten.
  Het zou fijn zijn als u zich proactief aanmeldt hiervoor, dan hoeven we minder mensen nog te vragen.

  Op financieel gebied hebben we een belangrijke beslissing genomen. Wegens een stijgend rentepercentage gaan we onze restant schuld bij Nationale Nederlanden vervroegd en in zijn geheel aflossen. Ons huidige banksaldo maakt dat dit een verantwoorde beslissing is. Bovendien besparen we zo in de aankomende 4 jaar in totaal bijna 2.500 euro aan rentekosten uit.  De lening was -20 jaar geleden dus- afgesloten ten behoeve van de financiering van de accommodatie, de hoofdsom bedroeg 115.000 euro.

  We melden het niet graag, maar mocht u uw lidmaatschap willen opzeggen, doe dit dan voor 20 mei. En het kan uitsluitend per mail naar secretaris@vvberkhout.nl
  Liever zien we u gewoon lid blijven, maar da’s logisch.

   

  Namens het bestuur
  René