• Bestuursberichten maart

 • De ‘maart-bestuursvergadering’ was toch wel bijzonder. Wegens de beperkte mobiliteit van Ron vond deze vergadering bij Ron thuis plaats. En in de vergadering maakte Ron gebruik van een spraakcomputer omdat zijn spraakvermogen al flink is aangetast.
  Dat brengt mij bij het onderwerp ALS. Het bestuur heeft een online actie opgezet om geld te werven voor stichting ALS Nederland. We vragen eenieder om iets te doneren via deze link.  Ook namens de vereniging zullen we in dit seizoen enkele schenkingen doen. Zo heeft de mysterie-avond van de dames al 360 euro opgeleverd. Dankzij donaties kan er verder onderzoek worden gedaan naar deze slopende ziekte!
  In de vergadering gaf Ron aan dat hij wedstrijdsecretaris zal blijven zo lang als dat fysiek mogelijk is. Wat een kanjer die Ron! 

  De hierboven al genoemde mysterie-avond voor de damesafdeling was een groot succes. Lotte Piet en Corrie Reus hebben ongetwijfeld heel veel werk gehad aan het bedenken en uitwerken van maar liefst acht escaperooms. In mijn enthousiasme zou ik er nog veel meer over willen vertellen en willen laten zien, maar dat doe ik niet. De reden hiervoor is dat we deze avond nog een keer willen houden maar dan als vrijwilligersavond. Zodra we een geschikte datum hebben gevonden kunnen de vaste vrijwilligers van dit seizoen zich aanmelden.

  Wederom geen goed nieuws ten aanzien van de selectie. Vorige maand was het de terugtrekking van het tweede, deze keer is het het vertrek van onze hoofdtrainer Bas Ijsselstijn. Hij heeft een persoonlijke afweging gemaakt en besloten een andere (voetbal)weg in te slaan. Hij verlaat ons niet om hoofdtrainer te worden bij een andere club.
  Het vertrek van Bas, aan het einde van dit seizoen, betekent dat het bestuur (helaas wederom) op zoek moet naar een nieuwe hoofdtrainer. Wij houden u op de hoogte!

  Beter nieuws is er vanuit de jeugdafdeling. Op 27 februari is er een goede KNVB-clinic gegeven voor onze jeugdtrainers en -geleiders, afgelopen zaterdag is de JO12 ongeslagen kampioen geworden en vanaf 6 april hebben we er met de start van een JO7 een nieuw team bij. Deze jongste categorie speelt in toernooivorm. Bij de thuisdatum van dit team zijn er vier JO7-teams die op twee veldjes een toernooitje spelen. Alles 100% gericht op plezier!

  De Vrienden van Berkhout hebben een mail ontvangen ten aanzien van enkele bestedingswensen. Na groen licht zal er geld besteed worden aan twee nieuwe pupillendoelen, nieuwe jassen voor trainers en -geleiders en nieuwe vuilnisbakken.
  Alle trainingsdoelen zullen volgend seizoen worden genummerd en dienen dat na elk gebruik teruggezet moeten worden op de opstelplek met datzelfde nummer. Dit gaat onnodig gesjouw voorkomen voor onze gewaardeerde vrijdagploeg.

  We hebben de mooiste voetbalmaanden van het jaar voor de boeg. We hopen dat u De Wenken weet te vinden voor ons zonnige terras, alle mooie jeugdwedstrijden, de ontknoping van de competities, de 7x7 wedstrijden op vrijdag, de kermiswedstrijd, de vrijwilligersavond, de sport en prestatiedag en de seizoensafsluiting op 16 juni. Op deze laatste datum willen we net als eind vorig seizoen een 7x7 toernooi organiseren. Dit toernooi zal dan op tijd eindigen zodat we gezamenlijk de eerste EK-wedstrijd van Oranje (vanaf 15.00 uur) kunnen bekijken.

  Namens het bestuur,
  Rene. 

 • Scan de QR om te doneren aan Stichting ALS Nederland. Met uw donatie wordt verder onderzoek naar deze ziekte gefinancieerd. Help ALS de wereld uit!

  (de QR-code werkt niet met uw bankapp-scanner)