• Bestuursberichten mei

• Wat hebben we een goede maand achter de rug. Misschien niet zo zeer op sportief gebied maar zeker wel wat betreft de publieke belangstelling op De Wenken. De nazit na de fietstocht op Koningsdag werd voor jong en oud een groot succes en de kermiswedstrijd was weer als vanouds een beregezellige start van de kermis voor onze jeugd. Maar de klapper was natuurlijk wel de thuiswedstrijd tegen RKEDO. Het is lang geleden dat we zoveel drukte hadden. Wellicht is het een goed idee om De Roneds elk jaar een keertje te contracteren voor een optreden vanaf het A-veld. Vele vrijwilligers hebben deze dag keihard gewerkt. Nadrukkelijk wil ik nogmaals onze dank hiervoor uitspreken. Jullie waren geweldig.

Inmiddels is het eind mei en nadert het seizoen zijn einde. Maar wat staat er nog veel te gebeuren, op allerlei gebieden.

Zowel bij het eerste als het derde is de competitie nog ontzettend spannend. Het derde heeft alles in eigen hand voor het kampioenschap.  Nog twee keer winnen en het is raak. Natuurlijk is het jammer dat dit derde daarna ophoudt te bestaan, ofschoon sommige spelers dan nog tot in lengte van jaren kunnen beweren dat zij gestopt zijn op hun hoogtepunt. De meeste spelers van het derde stoppen gelukkig ook niet helemaal, zij stappen over naar de 7x7 vrijdagavondcompetitie, een mooi vangnet.

Ook het eerste heeft het nog helemaal in eigen hand om zich veilig te spelen. Twee keer winnen zal hiervoor zeker genoeg zijn en er zijn ook scenario’s denkbaar waarbij minder dan zes punten genoeg is. Dan wordt het echter wel een kwestie van doelsaldo en op dit moment is die van ons een tikkie minder dan van de concurrenten. We gaan er zeker niet vanuit, maar mochten we toch eindigen op de nacompetitieplaats dan betreft dit een wedstrijd op zondag 19 juni, midden in de jubileumweek.
    Er zijn legio redenen te noemen waarom we niet willen degraderen, maar twee daarvan wil ik hier benoemen: de kwantiteit en de kwaliteit van de selectie van volgend seizoen. Ik kan me niet herinneren dat we ooit eerder zo’n ruime selectie (38) hebben gehad met zoveel goede voetballers. Tegenover het vertrek van enkele sterkhouders (o.a. Remo en Danny) staat de komst van een groot aantal nieuwe spelers en dat zijn niet de minste. Daarnaast wordt ook de volledige JO18 overgeheveld naar de selectie.

Als jij trouwens met voetballen wilt stoppen of starten, als jij wilt overstappen naar een andere spelvorm, of als jij een andere spelvorm wilt toevoegen, meld dit dan onmiddellijk aan onze secretaris. De teams voor volgend jaar moeten door ons op korte termijn worden aangemeld!

Dan de jubileumweek van 17 t/m 24 juni, het heerlijke toetje van dit seizoen, maar natuurlijk ook een mijlpaal in het bestaan van onze vereniging.  Op naar de 100!
    De aanmeldingen beginnen aardig binnen te stromen, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dit (nog) niet geldt voor het voetgolf en het klaverjassen. We wachten hoopvol af en zullen de promotieactiviteiten wat opvoeren. Kijk op de jubileumpagina voor meer info en aanmelding.
    Organisatorisch staat alles goed in de steigers denken we. We zoeken alleen nog mensen die een bardienst willen draaien op de feestavond. Ook aan die kant van de bar wordt het een prachtige avond, dat kan haast niet anders.

Als u de afgelopen week op De Wenken bent geweest dan zult u gezien hebben dat de brug -door de gemeente Koggenland- voorzien is van een nieuwe brugleuning. Hierdoor is de toegang op de brug wat breder geworden, wat nodig werd vanwege de steeds bredere voertuigen die voor het onderhoud worden ingezet.
    We hebben nog meer leuks in petto ten aanzien van de brug.  Als dit werkelijkheid wordt dan zult u dat niet missen wanneer u de eerstvolgende keer in het nieuwe seizoen de brug over komt.
    Over onderhoud gesproken. We hebben een inspectie laten uitvoeren van het schilderwerk van ons gebouw. De uitkomst was niet al te best. Vooral de zonzijde van de accommodatie is hard toe aan een flinke onderhoudsbeurt. Hiervoor kunnen we veel hulp gebruiken. Het mooiste zou zijn wanneer we (ook) een coördinator voor deze klus kunnen vinden. Wie pakt die kwast op? In het meeste ideale scenario vinden we op korte termijn een nieuw bestuurslid Technische Zaken en wordt dit zijn of haar eerste project.

En alweer eindig ik in de kantine. Recentelijk hebben we onze derde container gevuld met plastic statiegeldflesjes. Onze donatie aan Bake for Life nadert hiermee de 100 euro. Mooi toch!? Gooi de flesjes dus niet in de vuilnisbak, maar in de blauwe container.

Afgelopen zondag was er wederom een minderjarige mysterieguest in onze kantine. Hem werd keurig om zijn ID gevraagd en daarmee ging er een streep door zijn bestelling. Het viel waarschijnlijk ook wel op dat er een eenling om ’s morgens tien over elf (!) een biertje bestelt. Maar toch: goed gehandeld vvBoulevard!

Kom zondag naar Westwoud om ons eerste te steunen.  De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Namens het bestuur,
    Rene.

PS
    Op korte termijn zullen we de teamindelingen voor seizoen 22/23 publiceren.