• Bestuursberichten mei

 • Deze week ontvingen wij het bericht dat ons erelid Ab Dolfing op 86-jarige leeftijd is overleden.  Elders op deze site kunt u een in memoriam lezen, maar laat het hier ook duidelijk zijn: Ab heeft enorm veel betekend voor voetbalvereniging Berkhout! Hij was een supervrijwilliger!

  Elders op deze site ook een nieuwsbericht van ons jeugdbestuur. Graag uw aandacht daarvoor.

  Het eerste moet nog 1 wedstrijd spelen. Helaas zit een periodekampioenschap er niet meer in, er zijn simpelweg te veel onnodige punten verspeeld. De vele blessures hebben hier zeker een rol in gespeeld. Dit betekent ook dat het einde van het ‘dienstverband’ met Bas IJsselstijn eraan zit te komen. Zijn ingeslagen weg zal worden voortgezet door de huidige staf die intact blijft. Jeroen Visch wordt de hoofdtrainer, Henk Buddingh wordt/blijft assistent-trainer en geleider, Dave Smal blijft grensrechter, Pieter Schuijtemaker blijft keeperstrainer en Jacques Hooft blijft verzorger. We hebben het dus weer dik voor mekaar in het volgend seizoen.  Helaas zal er geen tweede team zijn dat onderdeel uitmaakt van de selectie. Het jaar daarna wellicht weer wel, dan zal de JO19 van volgend jaar doorschuiven naar de selectie. Zeker is dat Jesper van der Gracht ons gaat verlaten, hij maakt de overstap naar Always Forward.
  De blik is dus al behoorlijk gericht op het volgende seizoen. Ook de jeugdcommissie is hier volop mee bezig. Nieuwe jeugdleden zijn van harte welkom!

  Ook de damescommissie is met volgend seizoen bezig en deels op een verrassende manier. Zo zijn er bijvoorbeeld plannen in de maak om twee kleedkamers om te toveren tot kleedkamers speciaal gericht op onze vrouwelijke leden.

  De drukstbezochte dag in de afgelopen weken was de vrijdag 3 mei. Een mixteam van Berkhout speelde een kermiswedstrijd tegen RKEDO 5 en gelijktijdig werd het 7x7 toernooi gespeeld van de VR1 en VR2 30+. Aansluitend een gezellige avond in de kantine met een mooie omzet. De penningmeester heeft 10% van die omzet gedoneerd aan Stichting ALS Nederland. Ook u kunt nog steeds doneren via deze link. Op naar de 2.000 euro!

  Door het niet al te fraaie weer werden de Koningsspelen voor de Geert Holle School helaas afgelast. Toch zullen alle leerlingen binnenkort op De Wenken rondlopen want hun gymleraar zal zijn lessen de aankomende donderdagen op het A-veld houden. Er zijn ook weer plannen om voor deze doelgroep een echte voetbalclinic te organiseren. Waarschijnlijk wordt dit aan het begin van het volgende seizoen.

  Op 31 mei is de vrijwilligersavond voor onze vaste vrijwilligers. Iedereen is hier per mail voor uitgenodigd.  Mocht u per ongeluk vergeten zijn, laat het ons weten. U bent van harte welkom. Met de acht escaperooms in onze accommodatie belooft het echt een bijzondere avond te worden.
  De avond erna sluit de selectie het seizoen af.  Ook zij zullen de escape-rooms gaan spelen.

  Op zondag 16 juni is de seizoenafsluiting. We spelen een mixtoernooi in een mannen- en vrouwenpoule. Vanaf 15.00 uur gaat de blik op oranje en kijken we, in de kantine en wellicht ook op een extra TV-scherm buiten, naar de eerste EK-wedstrijd van Nederland tegen Polen.
  Geef je op met een team. We zitten nog niet vol.

  Kunnen we dit seizoen nog een kampioenschap vieren bij de club, vraagt u zich misschien af. Het antwoord is JA. De MO20 kunnen aanstaande zaterdag kampioen worden. Hiervoor moeten zij aanstaande zaterdag (aanvang 14.30 uur) de uitwedstrijd in Ilpendam winnen. Ze hebben de kantine al gereserveerd voor de avond daarna. Altijd riskant natuurlijk. Dat wordt spannend.

  SponsorKliks heeft in de maand april 2,46 euro opgeleverd.  Dat is natuurlijk helemaal niks en staat in schril contrast met bijvoorbeeld het maandbedrag honkbalclub BSC Quick uit Amersfoort (net als wij 250 leden).  Zij verdienden in april 585 euro.  Ook wij kunnen veel hoger scoren maar dan zullen onze leden en supporters wel deze link moeten gaan gebruiken als startpunt voor online aankopen.  Het is echt een kleine moeite.  Zet deze link in je favorieten of op je startscherm. Het is gratis geld.

  Namens het bestuur,
  Rene.