• Bestuursberichten november

• Coronabeleid
      Laat ik aftrappen met het belangrijkste onderwerp op dit moment. Zoals zovelen worstelen ook wij met de nieuwe maatregelen inzake corona. Onze belangrijkste beslissing is dat de kantine dicht gaat. Dit betekent dat spelers voor en na hun wedstrijd geen toegang hebben tot de kantine.

Deze maatregel nemen we omdat we geen QR-controle willen uitvoeren in onze kantine. Dat heeft te maken met organisatorische redenen, maar ook met het feit dat we geen tweespalt binnen de vereniging willen voeden.

De kantine zal wel open zijn voor de personen die organisatorisch betrokken zijn bij de wedstrijd. Deze personen zijn wettelijk ook uitgezonderd van de QR-code plicht.

De ingedeelde kantinedienst zal aanwezig zijn, maar waarschijnlijk met een beperkte bezetting. Zij zullen ervoor zorgen dat er geopend wordt, dat er limonade/thee is in de rust en dat scheidsrechters, geleiders en -op zaterdag- rijouders een kop koffie kunnen krijgen/kopen. De keuken blijft gesloten.

De kantine-omzet zal zeker nihil zijn, maar het ziet er naar uit dat we weer in aanmerking komen voor een compensatie.

Vanwege de voorgeschreven sluitingstijd van 20.00 uur blijft de kantine ook gesloten na de trainingen. Alleen voor vergaderingen wordt er een uitzondering gemaakt.

Wat de kleedkamerindeling betreft, zullen we pogen om zoveel mogelijk twee kleedkamers beschikbaar te stellen.  Dat zal echter niet altijd mogelijk zijn.

Bij deze roepen wij iedereen op om eigen verantwoordelijkheid te nemen wat betreft het opvolgen van alle bestaande basisregels.

Bovenstaande wordt het beleid voor de aankomende drie weken.

Nieuwe vrijwilligersindeling kantine zaterdag
    Eerder deze week is hierover een aparte mailing verstuurd. We hadden eigenlijk geen keus. Het aantal ontstane gaatjes in het zaterdagrooster was dusdanig groot dat het niet meer ad hoc oplosbaar was. Hopelijk gaat vanaf nu alles op rolletjes.

Kantinebeheer
    Onze kantinebeheerster, Yvonne van den Berg, kampt helaas met dusdanige fysieke problemen dat het wenselijk was om ondersteuning te vinden.  Dat is gelukt!

Guda Kroon heeft zich bereid getoond om samen met Yvonne het kantinebeheer te doen. Met haar jarenlange ervaring met onze kantinediensten en met het kantinebeheer bij de tennis is zij de ideale persoon hiervoor.

Sponsoracties
    De Rabo Club Support actie heeft ons maar liefst 556,37 opgeleverd.  De opbrengst is reeds aangewend voor de aanschaf van een nieuwe AED. De nieuwe AED bevindt zich in een -met een alarm- beveiligde AED-kast in de kleedkamergang.

De spaaractie van Albert Heijn zal ongetwijfeld minder hebben opgebracht. De Grote Club Actie loopt nog door tot 30 november. Vol verwachting klopt ons hart.

Onze clubcode voor de spaaractie van de VOMAR is BEBER2021. Als dit uw supermarkt is, registreer u dan met deze code. Daarna spaart u automatisch voor de vereniging.

In een aparte mail bent u eerder deze week weer gewezen op het fenomeen SponsorKliks. Voor sommige verenigingen is dit een goudmijn. Vandaar.

Nieuwe brugleuningen
    In het voorjaar van 2022 zal de gemeente de brugleuningen vervangen voor nieuwe leuningen van kunststof. De nieuwe leuning zal aan de buitenkant van de brug gemonteerd worden zodat de doorgang iets breder wordt.  Ook zijn er plannen voor een verdere verfraaiing van de brug. Daarmee willen we u t.z.t. graag verrassen.

Gerard Schaap zaalvoetbaltoernooi
    Van 27 t/m 30 december wordt in De Koggehal het Gerard Schaap zaalvoetbaltoernooi gehouden voor onze jeugd. Het programma verschijnt eerdaags al op deze site.

Defecten
    In de oktober editie van deze rubriek repte ik over de vele defecten die ons teisterden. Geloof het of niet, maar twee weken geleden begaf ook de grote vrieskast in de voorraadruimte het. Niet voor het eerst waren we genoodzaakt om ontdooide voorraad weg te gooien. De maat was vol en daarom staat er inmiddels een nieuwe.

90-jarig bestaan
    In 2022, op 17 juni om precies te zijn, bestaat de vereniging 90 jaar. We willen in de maand juni een jubileumweek organiseren met diverse activiteiten. Het bestuur zou hiervoor graag een JMT (=Jubileum Management Team) willen installeren. Laat het ons weten als u zich hiervoor wilt inzetten.

Voetbal
    Ik zou het bijna vergeten, het voetballen.  Tsja, er spelen ook vele andere zaken. Voor het eerste volgen een paar wedstrijden tegen concurrenten in de staart. Er zullen nu punten gepakt moeten worden om enkele clubs achter ons te laten. Helaas dus geen publiek bij deze wedstrijden. De thuiswedstrijd tegen Zwaagdijk op 28 november zal wel te volgen zijn op een livestream op Instagram.

Bestuur Berkhout