• Bestuursberichten november

 • We kijken met een goed gevoel terug op de Algemene Ledenvergadering. Sinds jaren was er weer eens een prima opkomst.  Dat kwam natuurlijk doordat we hadden gekozen voor de donderdagavond, de trainingsavond voor de selectie. En dat onze hoofdtrainer aanwezigheid had verplicht, hielp natuurlijk ook enorm.
  Met de hoge opkomst dachten we vrij veel tijd nodig te hebben voor de rondvraag, maar dat viel eigenlijk alles mee. Na een uur kon de vergadering werden afgesloten. Hete hangijzers waren er niet geweest.

  Ik wil hier toch zeker het zilveren jubileum van Helie Bregman benoemen. Vorig seizoen was voor Helie haar 25e jaar als penningmeester van de vereniging. Enkele jaren geleden werd Helie reeds benoemd tot erelid dus deze avond moest ze genoegen nemen met complimenten, een bos bloemen en een applaus. Een dik verdiend applaus natuurlijk.
  Voor een compleet verslag kunt u de notulen lezen. Hieronder de laatste alinea van het jaarverslag, omdat het een mooi beeld schetst.

  Het gaat goed met voetbalvereniging Berkhout. De financiën zijn op orde, de accommodatie mag er zijn, we hebben bijna 100 vaste vrijwilligers, een behoorlijk stabiel sponsorbestand, drie zeer trouwe hoofdsponsors en ook niet onbelangrijk: het ledenaantal is wederom gegroeid. Met maar liefst 21 teams zijn we aan het huidige seizoen begonnen, twee meer dan het seizoen ervoor.

  Helaas hebben we ronduit slecht nieuws te melden aangaande onze wedstrijdsecretaris Ron Stroop. Ron heeft de diagnose ALS gekregen. Ook vanaf deze plek wensen we Ron en Anja ontzettend veel sterkte toe om de gevolgen van deze nare ziekte te dragen.
  Ron heeft aangegeven dat hij graag wedstrijdsecretaris wil blijven om zodoende ook wat afleiding te hebben. Een fantastische instelling natuurlijk waar we hem zeer dankbaar voor moeten zijn. Daarnaast verzoekt Ron om vanaf nu, in verband met spraakproblemen, de communicatie met hem alleen per mail of whatsapp te laten plaatsvinden.

  Ten aanzien van Berkhout 1 kan ik me niet onttrekken aan het gevoel dat het seizoen nog op gang moet komen. Dat is een raar gevoel, want de selectie is al actief vanaf 1 augustus. Het komt natuurlijk door de late start en het feit dat we ook nog maar 1 thuiswedstrijd hebben gespeeld. Het goede nieuws is dat het eerste na vier wedstrijden nog ongeslagen is (2x winst, 2x gelijk), wat een vijfde plaats op de ranglijst inhoudt. Belangrijker is dat de sfeer en het plezier volop aanwezig zijn. Dat is en blijft toch de voedingsbodem voor goede resultaten.

  Bij die ene thuiswedstrijd bleek dat het scorebord niet goed leesbaar was. De lichtsterkte was veel te laag. Inmiddels heeft Ed Oud ervoor gezorgd dat het euvel verholpen is. Laat dat maar aan Ed over. Een andere vrijwilliger, Sjaak Lakeman, heeft het nieuwe pupillendoel dat al na kort gebruik zwaar beschadigd was, verstevigd. Het precieze weten we niet, maar laten we sowieso te allen tijde voorzichtig met alle materialen omgaan.

  De damescommissie, bestaande uit maar liefst negen personen, heeft haar eerste vergadering gehouden. Indien men aanleiding ziet om iets met het bestuur te bespreken, zal één van de duo-voorzitters (Dirk Jan Schuijtemaker en Lotte Piet) aanschuiven bij de bestuursvergadering. De damescommissie coördineert en organiseert dit seizoen voor zes teams. Dat zijn VR1, VR2, VR35+1, VR35+2, VR Zaal en de MO20.

  Met de enorme hoeveelheid neerslag van momenteel wordt er weinig gevoetbald. Zowel wedstrijden als trainingen worden afgelast. Het boardingveld kan natuurlijk wel gewoon bespeeld worden maar voor de grotere groepen is die wellicht te klein. Voor de selectie zijn we aan het kijken of we een structureel alternatief kunnen regelen bij een andere club. We zijn in contact hierover met Blokkers.

  Ik wil u waarschuwen voor de situatie op ons toegangspad.  We kampen met een defect aan de verlichting waardoor het pikkedonker is. In combinatie met gladheid en obstakels bij de helling van de brug is er sprake van een onveilige situatie.  Wees dus voorzichtig. 
  Uiteraard hebben we geruime tijd geleden de gemeente ingeschakeld ter reparatie, maar tot nu toe tevergeefs. Tsja.

  Namens het bestuur,
  René