• Bestuursberichten september

 • Het is 27 september en voor het eerste moet de competitie nog van start gaan. Dat gaat dan aanstaande zondag eindelijk gebeuren. We spelen in Kolhorn tegen Kaagvogels. De uitslagen in de voorbereiding (tegen veelal vierdeklassers) lieten misschien te wensen over, maar desalniettemin bespeuren wij enthousiasme en spelplezier. Dat is sowieso zeer waardevol en binnenkort weten we dus ook of we er punten mee scoren.

  Alle andere teams, jeugd en senioren, de zaalvoetbalteams en de vrijdagavondteams zijn al wel begonnen. Bij die laatste categorie raakte Daniel Boon vorige week vrijdag zwaar geblesseerd en zal hij een operatie moeten ondergaan en een periode van revalidatie. Vanaf deze plaats sterkte toegewenst.
  De veteranen op zondag speelden hun eerste wedstrijd in de nieuwe 7x7 spelvorm. Er werd met 4-2 verloren in Graftdijk maar er is perspectief op een leuk (en lang) seizoen.
  Wist u trouwens dat wij dit seizoen een dameszaalvoetbalteam hebben? Hun thuishal is De Koggehal en hun sponsor is Café De Ridder. Bij hoge uitzondering spelen zij niet in onze clubkleuren. Kom eens kijken en u ziet waarin dan wel.
  Bij het mannenzaalvoetbal zit er een krakertje aan te komen. Berkhout 1 en 2 zitten in dezelfde poule en spelen op woensdag 4 oktober (20.00 uur, Vredehof) tegen elkaar. Daar moet u ook zeker even komen kijken.

  Vanuit de bestuurs-gelederen geen goed nieuws ten aanzien van Ron Stroop. Hij zit behoorlijk diep in de lappenmand en zal daar ook niet op korte termijn uit zijn. Zijn taken als wedstrijdsecretaris blijft hij wel uitvoeren. Echter maakte Ron, samen met zijn vrouw Anja, ook wekelijks de kantine schoon.  Dat lukt hen momenteel niet meer en daarom zoeken we naar vervanging. Is dit wat voor u?  U helpt de club uit de brand en kunt, indien gewenst, ook een zeer fatsoenlijke geldelijke vergoeding tegemoetzien. Heeft u interesse, laat het ons snel weten. We zitten omhoog.

  De bierkoelkast (20 jaar oud) en de vrieskast (nog maar 3 jaar oud, garantie verlopen) hebben het definitief begeven en zullen moeten worden vervangen. De indeling van de barkoeling zullen we iets veranderen. Er komt meer koelruimte voor 0.0 bier en Apple Bandit. Daarnaast zullen we kiezen voor glazen deuren, dat is iets handiger voor de kantinemedewerkers.
  Daarvan zijn er drie gestopt zoals u heeft kunnen lezen in een eerder nieuwsbericht. De nieuwe groep maakt aanstaande zondag haar debuut.

  Het terras is voorzien van een nieuw afscheidend hekwerk. De palen van dit hekwerk zijn nu van hetzelfde materiaal als het terrasmeubilair. Het straalt nu de gewenste eenheid uit. Onze dank hiervoor gaat uit naar Sjaak Ruijter. Het bleek nog een pittige klus te zijn.
  Voor een wat kleinere klus zoeken we nog een vrijwilliger. Het gaat om het plaatsen van een stuk of 15 grastegels langs het nieuw pad. Iets voor u?

  Ten slotte de algemene ledenvergadering over seizoen 22/23. Die gaat plaatsvinden op donderdag 19 oktober. Meer info volgt spoedig. Maar weet alvast dat u van harte welkom bent. Zelfs als u geen lid bent.

   

  Namens het bestuur,
  Rene.