• Protocol Verantwoord Sporten

Dit protocol is een vervolg op eerdere protocollen die in werking traden voor de zomerstop. In dit nieuwe protocol wordt er richting gegeven aan het handelen bij trainingen, bij wedstrijden en bij gebruik van kantine en terras.

Het protocol is opgesteld op basis van de richtlijnen die zijn opgesteld door de Rijksoverheid, het RIVM, het NOC*NSF en de gemeente Koggenland. Het moet zorgdragen voor een veilige omgeving, een omgeving waarin de verdere verspreiding van het coronavirus wordt bestreden.

Het niet naleven van het protocol kan vergaande consequenties hebben voor voetbalvereniging Berkhout, denk daarbij aan boetes en in het uiterste geval zelfs sluiting van de accommodatie.

Een protocol is nutteloos indien deze niet wordt nageleefd. Wij verzoeken u daarom om ook uw eigen verantwoordelijkheid te nemen. Alleen samen kunnen we de impact van het virus op de maatschappij en ons leven zo klein mogelijk houden.

Dit protocol kan in de loop van het seizoen worden gewijzigd als gevolg van gewijzigde overheidsmaatregelen.

Frank Nieuwboer (corona-coordinator)
    Bestuur Berkhout.

• Trainingen

• Wedstrijden

• Kantine+Terras

• Veel gestelde vragen

Moet ik mij registreren als ik alleen naar een wedstrijd kom kijken ?

Nee. Registratie indien u alleen komt kijken is niet verplicht maar wordt wel sterk aangeraden. Wanneer achteraf blijkt dat er tijdens uw bezoek verhoogd risico op besmetting is geweest, dan kan de GGD u tenminste bereiken. Via het scannen van de QR code die overal op het Sportcomplex aanwezig is kunt u via de mobiele telefoon uw gegevens achterlaten. Als alternatief liggen bij de kantine ook formulieren klaar. Zo proberen we het voor u zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Is de toilet in de kantine beschikbaar ?

Jazeker. Er zijn echter wel enkele aanvullende maatregelen genomen die ter plaatsen zijn aangegeven. We rekenen erop dat iedereen zich hieraan houdt.

Wat is het advies rondom de wasbeurt en het meenemen van de was-tas ?

De risico's dat het virus zich via de sportkleding verspreidt wordt door de experts klein geacht. Daarom zijn er op dit moment geen dringende maatregelen nodig. Ouders kunnen na de wedstrijd de was-tas dus gewoon mee naar huis nemen en de kleding voor de Jeugd wassen.

In lijn met het algemene advies om regelmatig de handen te wassen geldt dit natuurlijk ook na vervoer van de was-tas. Voorkomen is beter dan genezen. Een tweede advies is om de kleding als aparte was te draaien en niet met andere persoonlijke kleding te vermengen. Maar dit doen de meeste ouders toch al.