• De eerste wedstrijd van de JO7

 • Daar stonden we dan.. in alle vroegte om 8:15 verzamelen voor De Ridder. De ijskoude wind hoefde de koppies niet meer wakker te schudden aangezien iedereen al lang was uitgeslapen en zin hadden in de allereerste echte wedstrijd. En meteen 3 wedstrijden!

  Op naar St. Pancras, aardig uit de richting maar in de auto was de sfeer al zoals ikzelf 30 jaar geleden mocht ervaren. Het zoeken van een parkeerplek bij Vrone was wat lastig, maar ergens in de nieuwbouw was nog een plekkie. Toen snel naar de kleedkamer om ons klaar te maken. Op zich was dit ook al een wedstrijd op zich.

  Precies om 09:00 kwamen we het veld op banjeren. Je zag de angst al in de ogen van de tegenstander;-). Ff snel een teamfoto en toen van start tegen Vrone.
  In de eerste minuut kwamen we al 1-0 achter te staan. Hoe flexibel er met die spanning werd omgegaan was duidelijk te merken doordat we direct terug kwamen tot 1-1. Het allereerste doelpunt van Berkhout werd op magistrale wijze gescoord door Milan. Met een geweldige knik kopte hij de bal met z'n neus het doel in. Milan die heeft er letterlijk en figuurlijk een neusje voor. Toen was de spanning eraf al nam Vrone toen wel weer het heft in handen. 2-1 achter, balen. Waar je denkt dat dan de koppen neer gaan hangen, liet Berkhout zien hoe veerkrachtig ze zijn en maakte weer gelijk. Daarna had Berkhout de beterende hand en bleef pressie houden op de tegenstander. Uitendelijk is het 4-2 geworden. De allereerste wedstrijd gewonnen!

  De grote blijdschap moesten we al snel achter ons laten aangezien we direct door moesten tegen ALC (Abbekerk). Ook hier werd de 1-0 achterstand direct bereikt. Hier moest Berkhout weer laten blijken hoe veerkrachtig ze is. Dat was zeker gelukt! Nadat het in het begin van de wedstijd gelijk op ging, was het Berkhout die de hand op de wedstrijd
  wist te leggen. Met een uiteindelijke uitslag van 4-3 konden we de punten in onze zak stoppen.

  De laatste wedstrijd was tegen Enkhuizen. Wij met 7 spelers, Enkhuizen had er maar 4 en hadden dus geen wissels. Aangezien onze wisselbank even gevaarlijk was als de veldspelers, begonnen we aan de wedstrijd.
  Direct van start was het Berkhout die het voortouw nam en op voorsprong kwam. Berkhout het voordeel van een frisse wisselbank was te merken aan de uitputtingsslag die Enkhuizen onderging. Daar waar een kanteling in het spel leek, zette Berkhout op slinkse wijze de frisse wisselspelers in. Een vooral gedesoriënteerd Enkhuizen kon de spanning, de druk het conditionele stuk niet aan en kon een doelpuntenregen van Berkhout niet voorkomen. Met 9-0 was Berkhout de grote winnaar.

  Kortom, de allereerste wedstrijd van Berkhout JO7 zal niet onopgemerkt blijven. Gelukkig waren er nog geen scouts aanwezig zodat we enige transfers hebben kunnen voorkomen. Echter zal dit in de toekomst lastig worden. Wat ik vandaag vooral heb gezien is veel plezier en een team dat veel plezier heeft en dit weet om te zetten naar een mooi spel. Hou dit plezier erin en wanneer dit teamgevoel er is, kunnen we alles aan.
  Op naar volgende week! We spelen in Berkhout. Wie echt mooi voetbal wilt zien, moet zeker komen kijken!

  Groet
  Ed