• De zero's

  De eerste 10 jaar van het nieuwe millennium, de jaren van bouwen en investeren in de toekomst. Berkhout krijgt een prachtige accommodatie: een nieuwe kantine, kleedkamers, een speeltuintje voor de kinderen en een boardingveld voor jong en oud. Bovendien wordt in 2007 op grootse wijze het 75-jarig bestaan gevierd.

  Het complex ligt er vorstelijk bij, mooi bestraat, perfect verzorgd. Ook op sportief gebied doet Berkhout het goed. Er zijn maar liefst negentien teams; zeven senioren en twaalf jeugdteams en die doen het helemaal niet slecht.

  De jeugd heeft jaarlijks een sport- en prestatiedag. Jongens en meisjes kunnen op allerlei onderdelen laten zien wat ze kunnen: dribbelen en drijven, ingooien, penaltyschieten, gericht afwerken op doeltjes, kappen, draaien, sprinten, enzovoort. Aan het eind van de dag krijgen ze een diploma.

  Hoogtepunt in de jaren 2000 is zonder meer de komst van een prachtige kantine en kleedkamers. Architect Mark Hekkert, aannemer Timmermans, installatiebedrijf Bot en tientallen vrijwilligers zorgen voor een accommodatie ‘een hoofdklasser waardig’.

  Tijdens de Sport- en prestatiedag in 2006 wordt een nieuw speeltuintje geopend en later in dat jaar is er nog een nieuwe aanwinst: het boardingveld met kunstgras. Het wordt aangelegd door vrijwilligers en wordt gesponsord door Loos Cacao B.V.

  Het tweede hoogtepunt in dit decennium is de viering van het 75-jarig bestaan in 2007. Een dergelijk evenement wordt door de vereniging traditiegetrouw groots aangepakt. Ga maar na: een grote feesttent op het trainingsveld, een jubileumwedstrijd tegen oud-Volendam, een reunie voor leden en oud-leden, een buurtvoetbaltoernooi, een zeskamp, een playbackshow en een fantastisch jubileumboek met daarin een kleurrijke beschrijving van de 75-jarige geschiedenis. Het evenement versterkt de sociale cohesie in Berkhout en spekt ook nog eens de clubkas. Waar een kleine club groot in kan zijn!