• En toen was het al weer mei...

 • De maand mei. In normale tijden een maand van ontknopingen, toernooien en feesten. Maar voor het tweede jaar niets van dit alles. Seizoen 20/21 zal de boeken in gaan als een treurig seizoen, zowel in sportief als financieel opzicht.

  Natuurlijk hadden we gehoopt dat de Regio Cup nog doorgang kon vinden.  Maar we hebben inside-info en die luidt dat de KNVB spoedig zal aankondigen dat er definitief een streep gaat door de Regio Cup voor seniorenteams. We hebben contact gehad met de buurtverenigingen en zodra het mogelijk is zullen we voor de selectie een oefenwedstrijd plannen.

  Voor de jeugd is er nog wel kans op doorgang van de Regio Cup. De uiterlijke startdatum is zaterdag 29 mei. De indelingen zijn eerder al bekend gemaakt en zijn te vinden in de app Voetbal.nl.  Het is wachten op een datum van verdere versoepeling.
  Vooralsnog is de jeugd voornamelijk aan het trainen.  Voor een kleine vereniging als de onze is de mogelijkheid tot onderlinge wedstrijden helaas relatief klein. Dat is wel jammer, maar dat geldt voor zo veel zaken.
  De jeugd kan wel de Sport en Prestatiedag tegemoet zien. De datum wordt spoedig bekend gemaakt. Men hoeft zich hiervoor niet op te geven.  Laat wel wat van je horen als je afbericht wilt geven.

  Over afbericht gesproken.  Mocht je jouw lidmaatschap van voetbalvereniging Berkhout willen opzeggen, doe dit dan voor zondag 23 mei (per mail naar secretaris@vvberkhout.nl). Niet veel later dienen wij de teams voor volgend seizoen namelijk aan te melden bij de KNVB.  Het is uiterst vervelend als een opgegeven team niet haalbaar blijkt te zijn door een late afmelding.
  Ons advies is trouwens om gewoon lid te blijven. Volgend seizoen lijkt weer een normaal seizoen te kunnen worden. En niets is mooier dan voetballen bij Berkhout!

  Weinig sportieve activiteiten dus op De Wenken. Wel is er het nodige geklust op en aan de accommodatie. Regulier onderhoud, reparaties, opruiming en de nodige dingen ter verfraaiing. U moet dit laatste, zodra het mag, zelf maar komen bekijken. De verfraaiing in de kantine is niet te missen, kan ik u zeggen. Die in de kleedkamergang trouwens ook niet.

  Laat ik de vaste rubriek niet vergeten. We hebben goede hoop dat we iemand hebben gevonden om Ron Stroop op te volgen als wedstrijdsecretaris. Wordt vervolgd. Ron blijft wel aan als secretaris van het bestuur.
  Vacatures zijn er ook nog steeds voor de kantinedienst op zondag.  We hebben voor volgend seizoen echt minimaal 1 nieuwe ploeg nodig. Hiervoor is een vaste kern van 3 personen nodig die 6 keer per seizoen dienst heeft. 
  Daarnaast hebben we emplooi voor klusjesmensen / terreinonderhoud. Dat kan natuurlijk door u aan te sluiten bij de maandagochtendploeg, maar het kan ook op ad hoc basis. Er zijn altijd wel eenmalige klussen te doen. Ook nu!
  Tenslotte scheidsrechters, die heb je nooit genoeg. Zowel op zaterdag als zondag is versterking welkom.

  Graag ook nog uw aandacht voor de mogelijkheden om de vereniging te steunen. Dit kan op meerdere manieren. Tot en met einde mei loopt de Spaarballen Actie.  Voor 23 euro kunt u in onze clubwebshop een jeugdbal voor volgend seizoen doneren. We streven naar 50 ballen en we zijn bijna op de helft.  En als u toch in de clubwebshop bent, kijkt u ook eens naar de prachtige clubkleding.  Een klein percentage van uw aanschafbedrag vloeit naar de clubkas. Dat laatste is ook het geval bij SponsorKliks. Daar laten we als vereniging echt veel geld liggen want we doen allemaal veel aankopen online, maar slechts zelden via SponsorKliks. Zet de link (klik op SponsorKliks logo op de homepage) in uw favorietenbalk. Dat helpt (ons).

  Namens het bestuur,
  Rene.