• Even voorstellen.....onze nieuwe hoofdtrainer

• Na twee seizoenen Mark Slond beginnen we komend seizoen met een nieuwe hoofdtrainer : Henry Bakker.  Op 7 augustus begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Henry was trainer van Dindua en vroeger zelf speler van FC Volendam, Cambuur en Telstar.

Maar wie is hij nog meer? We stelden hem wat vragen om nader kennis te kunnen maken.

Naam:                                     Henry Bakker.
    Leeftijd:                                   37 jaar.
    Woonplaats:                             Volendam

Verliefd, verloofd, getrouwd?      Op 1 september ga ik trouwen met Wendy.
    Kinderen?                               Twee jongens, Mayson is 3 jaar en Jaxx is 1 jaar

Wat doe je voor werk?               Ik ben mede eigenaar van Eilers Afbouw.

Wat is je favoriete drankje?        O2 life (water met een smaakje).

Wat voor speler was jezelf?

Ik speelde zelf als centrum spits.

Wat vind je zelf je grootste prijs als voetballer?

Mijn grootste prijs als voetballer vind ik dat ik na heel hard werken profvoetballer ben geworden, je hoeft niet altijd de beste te zijn maar met genoeg inzet en volledige focus is alles haalbaar.

Je hebt ons eerste elftal een paar keer zien spelen. Wat wil je veranderen?

Lastige vraag.. ik wil eerste een aantal weken met die gasten trainen, gewoon lekker bezig zijn en kijken dan pas kan ik echt zien wat ik ga veranderen. Uiteraard overleg ik dat eerst met mijn selectie voordat ik dit met jullie deel ;-)

Wat gaat er al goed en wat kan er beter?

Van wat ik gezien heb gaat er een hele hoop al goed binnen deze ploeg maar er zijn altijd wel verbeterpunten, anders spelen we niet in de 5e klasse he..  Wat er beter kan is misschien niet alleen maar in het veld maar ook in het koppie de juiste bereidheid hebben om samen alles eraan te doen om te winnen die 90+ minuten..

Welk systeem laat je je ploeg het liefste spelen?

k pretendeer een aanvallende trainer te zijn dus speel ik graag vooruit maar probeer wel vanachter uit te voetballen om van daar uit kansen te creƫren. Zomaar de bal naar voren trappen staat niet als eerste in mijn boekje om te gaan doen ;-) maar of dit in 4-3-3 of 3-4-3 of juist 4-4-2 opstelling gaat gebeuren weet ik nog niet, al heb ik uiteraard al wel een idee hoe ik dat wil gaan doen..

Welke plaats heeft het tweede elftal voor jou in een selectie?

Dat is iets dat ik tijdens mijn gesprekken met bestuur en spelersraad ook al heb gezegd, een tweede elftal is heel belangrijk voor de doorstroming naar het eerste maar dat geldt uiteraard ook voor de jeugd.. het tweede elftal zal ik ook gaan betrekken in de eerste weken van de voorbereiding tot dat ik een groep gevormd heb waarvan ik denk dat die goed genoeg is om kampioen te worden van de 5e klasse ;-)
    Verder zal er met trainen gescheiden maar ook gezamenlijk getraind worden maar op welke wijze die invulling zal zijn weet ik op dit moment nog niet.. maar dat het tweede elftal gewoon onderdeel uitmaakt van de selectie staat als dijk boven water en dat ze door mij voor vol worden aangezien is ook duidelijk.

De rust zelve of druktemaker (langs de lijn)?

Haha, ik kan de rust zelve zijn.. maar ben wel iemand die tijdens de wedstrijd wil winnen en misschien ben ik af en toe daar ook nog te veel voetballer voor.. maar uiteraard ben ik degene die een voorbeeld functie heeft dus die zal ik ook gaan bekleden want als je als trainer alleen maar loopt te schreeuwen en opgefokt langs die zijlijn dendert maakt dat de ploeg ook onrustig.

Welke doelstelling heb jij met de selectie van V.V. Berkhout?

Doelstelling met ons tweede elftal is om leuk mee te doen in de reserve klasse, aankomend jaar is de tweede selectie een jonge ploeg die zal moeten wennen aan het senioren voetbal en daar krijgen ze alle ruimte voor.

Met het eerste elftal is mijn doel iets anders, ik wil graag promoveren dat houdt in dat we minimaal een periode moeten gaan pakken dat is de eerste doelstelling en daarnaast zal het nog veel leuker en gezelliger ;-) als we kampioen worden met VV Berkhout 1 !!!

Wat wil jij nog kwijt?

Ik wil nog kwijt dat ik blij ben dat het grootste gedeelte van de eerste selectie is samen gebleven en dat we met wat goede jeugd erbij dit jaar gaan proberen wat al een paar jaar niet meer gelukt is?? verder heb ik onwijs veel zin om dit jaar hoofdtrainer te zijn van de VV Berkhout selectie en dat we met ze alle.. met de club mensen, supporters en overige die onze club een warm hart toedragen er gewoon een heel mooi jaar van gaan maken met plezier, sportiviteit en strijd en dan zien we eind mei wel waar de zegekar eindigt..

Tot in september en voor iedereen een hele fijne vakantie!!!