• Geen promotie naar de vierde klasse

• De dag begon (uiteraard) optimistisch. We hadden na de winterstop geen wedstrijd meer verloren, terwijl 's Graveland slechts 1 keer had gewonnen. Wij hadden ruim 100  competitiedoelpunten gemaakt en zij slechts 32. Wel was er natuurlijk het thuisvoordeel voor 's Graveland: een overtal aan supporters en het spelen op kunstgras.
    Helaas had de KNVB zich star opgesteld en had ons verzoek voor een heen-en-terug wedstrijd danwel een wedstrijd op neutraal terrein niet gehonoreerd.

De vele meegereisde supporters zagen al snel dat 's Graveland gewoon een heel goede ploeg heeft. Berkhout werd vanaf de eerste minuut terug gedrongen en kwam niet aan voetballen toe. Nooit bleef de bal lang in onze ploeg. Het was aan Matthias te danken dat de rust werd behaald met een 0-0 stand. Hij had meerdere geweldige reddingen.

Van onze kant stonden daar enkele speldenprikken tegenover. Een doelpunt van Yelmar werd afgekeurd buitenspel. Terecht?  We weten het niet, wel zagen we dat de neutrale grensrechters zelden op 1 lijn stonden.

De tweede heflt leverde een vergelijkbaar beeld op. 's Graveland drong aan en Berkhout kon daar weinig tegenover stellen. Maar zolang het 0-0 bleef, bleef toch ook de hoop op een stunt. 1 scherpe counter zou voldoende kunnen zijn.  Deze kwam er ook.  Boy Bregman scoorde, maar ook dit doelpunt werd, naar verluid terecht nu, afgekeurd wegens buitenspel.

Een kleine 10 minuten voor tijd was het dan toch raak voor 's Graveland. Hun uitblinkende middenvelder schoot vanaf randje 16 onhoudbaar raak. Er was weinig tijd over voor een slotoffensief.  De keeper werd nauwelijks op de proef gesteld. Dat het in de slotfase nog 2-0 werd, deed niet echt meer terzake.

Zo resulteerde de laatste wedstrijd onder trainer Mark Slond niet in promotie. Maar wat zijn we daar, ook vorig seizoen, dicht bij geweest. Het vlaggenschip heeft 2 uitstekende seizoenen gedraaid.  Vanaf deze plaats wensen wij Mark succes bij zijn volgende club Spartanen.

Aan de gehele technische staf (Mark Slond, grensrechter Dave Smal, verzorger Jacques Hooft, eenmalig begeleider Dennis Veld en keeperstrainer Pieter Schuijtemaker) werd na afloop welverdiende bloemen uitgereikt. De spelers kregen iets dat hun dorst kon lessen.

De mineurstemming na afloop was van korte duur. Iedereen realiseerde zich dat ze verloren hadden van een betere tegenstander. De afleiding die Berkhout Beach leverde, was zeer welkom. De gedachten gingen al snel uit naar het volgende seizoen.  Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Klik hier voor een foto-impressie.