• Het verhaal achter de uitslag

 • De uitslag was 2-11. Laten we dit verslag dus gelijk maar beginnen met de conclusie: Dynamo 4 was veel te sterk voor Berkhout 2.

  Desondanks wordt dit geen negatief verslag. Ten eerste omdat het geen schande is om te verliezen van Dynamo 4. Deze ploeg bestaat voor een groot deel uit oud eerste elftalspelers die al vele jaren met elkaar voetballen. Met veel bewegende mensen, technische vaardigheden en fysieke kracht was er, zeker in de eerste helft, geen houden aan voor Berkhout 2.

  Ten tweede vanwege het verhaal achter de wedstrijd. Dat verhaal begint op donderdagavond waarop een telling van de beschikbare spelers voor zondag wel een erg laag aantal spelers oplevert. Een afgelasting wegens gebrek aan selectiespelers ligt op de loer. Maar dan komt de kracht van Berkhout naar voren: wij helpen elkaar. Het tweede zelf miste 7 spelers, grotendeels omdat zij mee moesten doen met het eerste tegen Oosthuizen. Dus waren er zo'n beetje zes spelers nodig om een team op de been te kunnen krijgen. Tegenwoordig speelt whatsapp daarbij een grote rol. Een app naar het derde om spelers uit te lenen zal dit seizoen niet zo veel zin hebben. Zij zitten zelf al erg krap. De Veteranen dan? Hun gemiddelde leeftijd is 52, is dat wel zo'n goed idee? Coach Stolk van het tweede besloot het appje aan coach Novica toch maar te sturen. Het leverde twee 'hits' op. Bjorn Woudenberg en Richard de Wit wilden het wel proberen. Behalve naar de oudjes keek coach Stolk ook naar de jonkies. Hij strikte Milan Veling en Marco Kempe, zij spelen normaal hun wedstrijden in de JO17. Gastspelers dan? Natuurlijk! Thomas Schouten, vorig jaar speelde hij in de JO17 nog samen met vele jongens van het tweede, wilde ook wel meedoen. En tenslotte kwam ook Tom Blokker nog aanwaaien, zijn eigen team in Amsterdam moest blijkbaar wederom niet voetballen. En dan vergeet ik bijna Matthias nog. Matthias was geblesseerd geraakt aan zijn pink. Keepen in het eerste was onhaalbaar, maar voetballen in het tweede gaat nog best.
  Uiteindelijk had coach Stolk 15 (!) spelers tot zijn beschikking en kon hij volop wisselen. Dus het verhaal van de wedstrijd was dat met verenigde krachten er een Berkhout team op het veld verscheen. Ook vorig seizoen was dit regelmatig aan de orde dus je zou kunnen zeggen dat het niet bijzonder is. Maar dat is het wel. Bijzonder Berkhout's.

  Dank aan allen die deze zondag het tweede hebben geholpen. De uitslag had ik al gegeven toch? Enfin, die was bij voorbaat al niet zo belangrijk.

  Volgende week competitie. Eindelijk.