• In Memoriam Ab Dolfing

 • Op maandag 13 mei is Ab Dolfing overleden. Al een tijdje ziek zijnde, kwam zijn overlijden niet onverwacht. Ab is 86 jaar geworden

  Ab’s betrokkenheid bij de voetbalvereniging Berkhout was groot(s), hij heeft bijna alle bij onze vereniging horende vrijwilligersdiensten wel vervuld. Kantinebeheerder, scheidsrechter, grensrechter, begeleider van junioren en dameselftallen, maar wij kennen Ab toch vooral als terreinmeester.

  Wat houdt de functie terreinmeester in?  Van alles: kaarsrechte krijtlijnen trekken, mooie grasmat verzorgen, kleedkamers schoonmaken, velden indelen, netten + hoekvlaggen plaatsen, vlaggen hijsen en strijken, afval afvoeren, vergeten ballen - soms met de boot - uit sloot halen, en ik zal vast nog wel iets vergeten zijn. Ab deed het allemaal.
  Zelfs thuis zijnde, hielden zijn bezigheden nog niet op. Van uit zijn achtertuin kon hij ons complex in de gaten houden en reageerde hij als bijvoorbeeld de selectie weer vergeten was de lampen tijdig uit te doen. Ook kon hij zich er terecht over opwinden als elftallen de kleedkamers smerig achter lieten en te beroerd waren de zaak een beetje schoon te maken. Of rommel niet in de prullenbakken wisten te mikken. Of – nog erger – vernielingen aanrichtten.   

  Toen Cees Bijman stopte met werken kwam hij Ab te hulp en samen zorgden ze jarenlang als superduo voor het complex. Regelmatig complimenteerden tegenstanders ons met het fraai uitziende voetbalpark.

  De familie Dolfing is een echte Berkhouter voetbalfamilie. Wil was lid van het jeugdbestuur, secretaris ven het hoofbestuur, kantinebeheerder en mede-oprichter van het damesvoetbal.  Zoon Marco gaf keepertraining , was scheidsrechter, maar vooral keeper bij het eerste. En ook de kleinkinderen van Wil en Ab, Bianca en Bart, speelden in de diverse elftallen, Bianca bij de dames en Bart jarenlang in het eerste.
  Nadat Ab was gestopt als vrijwilliger, kwam hij vaak als toeschouwer de wedstrijden van het eerste bezoeken, bijna altijd vanaf hetzelfde plekje langs de lijn. Toen dat niet meer ging, belde hij steevast met Bart om te vragen hoe het eerste had gespeeld.

  Ab was dus één van die onmisbare vrijwilligers waarop onze voetbalvereniging drijft,  zonder deze mensen geen voetbal en ze zijn steeds moeilijker te vinden.                                        

  Zeer terecht is Ab in 2006 vanwege zijn grote verdiensten benoemd tot erelid van V.V. Berkhout. Wij zullen hem niet vergeten.
  En voetballers op het trainingsveld zullen ook altijd zijn naam blijven zien. De deur van het zogenaamde krijthok is (al 20 jaar) voorzien van zijn naambordje en zo blijft de naam Ab Dolfing voor altijd leven bij onze mooie vereniging. 

  Ab bedankt voor alles.
  Wij wensen Wil, Marco en kleinkinderen veel sterkte.

   

  Namens voetbalvereniging Berkhout,

  Gerrit Schuijtemaker
  (oud-voorzitter)