• Online collecte voor Stichting ALS Nederland

 • ALS. Het zijn slechts 3 letters, maar die drie letters staan wel voor een slopende en ongeneeslijke ziekte. De ziekte wordt gekenmerkt door steeds toenemende uitval van spieren doordat deze geen signalen meer ontvangen vanuit de hersenen.  Vooralsnog is de levensverwachting voor mensen met ALS beperkt.  

  Eind oktober kreeg Ron Stroop, die al 14 jaar bestuurslid en wedstrijdsecretaris is bij onze vereniging, deze diagnose ALS. Ron ervaart het slopende karakter van deze ziekte. Bewegen en spreken gaat steeds moeilijker. Desondanks blijft Ron, zo lang het gaat, zijn rollen binnen de vereniging vervullen. Wat een kanjer he!

  Het bestuur heeft, in overleg met Ron, besloten om een online actie op te starten om geld te werven voor Stichting ALS Nederland. Voor verder onderzoek naar oorzaken en behandelmethoden is er namelijk veel geld nodig. De opkomst van AI maakt dat er wellicht doorbraken in het verschiet liggen.

  Om te doneren kunt u gebruik maken van onze speciale QR-code, zie hieronder. Deze QR-code treft u ook aan op het spandoek bij het A-veld en op de tafels in de kantine. Hij is dus niet te missen. De QR-code werkt met een afzonderlijke QR-scanner en niet met de scanner van uw bankapp.

  Om te doneren kunt u ook gebruik maken van deze link:
  https://www.onlinecollectevoorals.nl/voetbalvereniging-berkhout

  Bij voorbaat dank voor uw bijdrage!

  Bestuur Berkhout.