• Ron Stroop benoemd tot erelid

• In de rust van de wedstrijd Nederland-Polen is Ron Stroop benoemd tot erelid van voetbalvereniging Berkhout wegens zijn grote verdiensten vanaf 2010.
    Hieronder staat lettterlijk de speech die onze voorzitter hield voor het aanwezige publiek en voor Ron.

"Niet alleen voetballers maken wel eens een transfer naar een andere club uit de buurt, ook wedstrijdsecretarissen doen dat. Tien jaar lang was Ron de wedstrijdsecretaris bij Kwiek, maar in 2010 maakte hij een droomtransfer naar een veel mooiere club en dat was Berkhout. De deal werd beklonken door Peter Kroon na een gouden tip van Gerra Klay.

De transfer werd een groot succes voor Berkhout want Ron bleek een uitstekende wedstrijdsecretaris te zijn. En waar veel verenigingen een aparte wedstrijdsecretaris hebben voor jeugd en senioren, werd Ron bij ons wedstrijdsecretaris voor alle teams: de zaterdag en de zondag en later ook voor de vrijdag en de zaal. Ron deed het allemaal, en geloof mij, dat valt echt nog niet mee, het is een belangrijke en ook pittige taak met veel mail- en appverkeer naar de KNVB, naar andere verenigingen, naar scheidsrechters en vooral naar coaches. Er kwamen en komen namelijk steeds meer verzoeken om wijzigingen van wedstrijden. Even eerder, even later, een andere datum, dat soort dingen. En Ron probeerde dat dan altijd te regelen, alles in het belang van de club en zijn leden. In het belang van ons dus.

In 2021, na in totaal ook 21 jaar lang wedstrijdsecretariaat, vond hij het wel mooi geweest en dat begreep iedereen natuurlijk. Hij werkte zijn opvolger in en bleef aan in het bestuur als secretaris, want dat was hij ook jarenlang binnen het bestuur. Ron had een dubbelfunctie.
    Al na korte tijd echter, besloot zijn opvolger er mee te stoppen en ja hoor….wie besluit er vervolgens om zijn oude taak als wedstrijdsecretaris toch weer op te pakken omdat hij zijn club niet in de steek wil laten. Juist, deze man…..Ron Stroop. Dan ben je toch echt een geweldige kanjer en een supervrijwilliger!

Precies 1 jaar geleden, nota bene na afloop van het 7x7 toernooi op de slotdag van het vorige seizoen begon voor jou de fysieke ellende. Enkele maanden later kreeg  de diagnose ALS en we weten allemaal dat dat een vreselijke en helaas nog fatale ziekte is.

Drie weken geleden heb je aangegeven dat je wilt doorgaan zo lang als het kan en dat je vrouw Anja je daarbij gaat helpen als dat nodig is. Woorden schieten eigenlijk te kort om uiting te geven aan onze waardering en respect voor jou en daarom Ron…..geen woorden, maar daden.

Het bestuur stelt voor om jou te benoemen tot erelid van voetbalvereniging Berkhout. Dat kan volgens onze statuten eigenlijk alleen via een ledenvergadering, maar voor jou maken we heel graag een uitzondering op deze regel.
    Ik richt me bij deze tot alle aanwezigen.  Als jullie het eens zijn met het bestuursvoorstel om Ron Stroop te benoemen tot erelid van Berkhout kunnen jullie dat kenbaar maken met een luid applaus"

Einde citaat.

Uiteraard volgde dit luide (en lange) applaus. Bovenop deze benoeming werd direct daarna ook bekend gemaakt dat het 7x7 slottoernooi wordt omgedoopt tot het Ron Stroop Toernooi.

Ere wie ere toekomt. Gefeliciteerd Ron.