• Tot in betere tijden...

• “De grootste crisis ooit in Nederland, in vredestijd”, aldus onze premier Rutte. De coronacrisis is een vreselijk feit. Ongelooflijk veel ellende teistert ons land en de rest van de wereld. Het treft ons allemaal, in onze bewegingsvrijheid en/of in onze portemonnee. Maar de grootste pijn wordt natuurlijk geleden in de vele families die persoonlijk leed ervaren.

Helaas kunnen we nog niet met overtuiging zeggen dat we het ergste achter de rug hebben. We zullen nog geruime tijd te maken hebben met de ellende die het virus te weeg brengt.

Onze mooie club wordt ook hard getroffen, op meerdere gebieden. Ten eerste het sportieve aspect. Onze leden kunnen hun geliefde hobby niet meer uitoefenen, het plezier in het voetbal wordt gemist. Inmiddels heeft de KNVB besloten dat alle amateurcompetities definitief beeindigd worden. Het seizoen is voorbij.  Het eerste zal volgend seizoen in dezelfde poule spelen als dit seizoen. Dat is nu zeker.

Het tweede aspect is van financiele aard. We zijn schokbestendig maar zien wel met lede ogen aan dat dit een heel grote schok is. De omzet tot en met februari hield niet over, maar zou sterk verbeteren in de maanden maart tot en met juni met zijn vele evenementen. Niet dus. We gaan in overleg met de gemeente over een tegemoetkoming inzake de huur, want de derving van kantine-inkomsten slaat een krater in de begroting.

Het maken van de opsomming van evenementen die niet doorgaan doet pijn, maar ik wil dit toch nog wel even onder uw aandacht brengen. Daar gaan we:

- de eerste editie van het Berkhout Damestoernooi (met ruim 40 aanmeldingen)
    - Berkhout tegen RKEDO met na afloop een optreden van The Roneds
    - het debuut van ons nieuwe 7x7 damesteam
    - de finale van de klaverjascompetitie
    - de tweede editie van het Berkhout Familie Toernooi
    - de kermiswedstrijd met aansluitende kermisborrel
    - het schoolvoetbaltoernooi voor alle basisscholen van Koggenland
    - de Sport en Prestatie Dag
    - de Kampeernacht
    - de seizoenafsluiting waarvoor er een team uit Frankrijk zou komen voetballen.

Ik dank de organisatoren die hier al tijd en energie in hadden gestoken. Ik dank ook de sponsoren die hun bijdrage al hadden toegezegd, te weten Bakkerij Braas, Ruiter Dakkapellen en The Roneds. Hopelijk tot volgend seizoen!

Is er dan helemaal niets goeds te melden? Nou, toch wel, gelukkig. Er is een vacature vervuld. We hebben een opvolger gevonden voor Frank Nieuwboer.  Zijn opvolger is Edwin Bitter. Edwin, reeds vele jaren actief in het hoofdbestuur voor seniorenzaken, wordt de nieuwe voorzitter voor onze jeugdafdeling. De interne transfer van Edwin betekent wel dat we een nieuwe vacature binnen het bestuur hebben voor seniorenzaken, waarbij het zwaartepunt van de aandacht uiteraard ligt op selectiezaken.
    De posities voor terreinverzorging op vrijdagmiddag zijn helaas ook nog vacant. Er is nu wel weer wat extra tijd bijgekomen om hierin te voorzien.

Een ander goed bericht is het feit Danny Kerkenaar besloten heeft om toch nog een seizoen bij Berkhout te blijven.  Eerder dit seizoen had hij zijn afscheid aangekondigd, maar het was hem zijn eer te na om na zo’n gemankeerd seizoen te stoppen. Namens het bestuur spreek in mijn grote waardering uit voor zijn besluit. Hopelijk doet goed voorbeeld -van onze aanvoerder- goed volgen.

Dan is er nog een ander gunstig bericht. De gemeente maakt van de nood een deugd aangaande het groot onderhoud van ons A-veld. Dat vindt nu vervroegd plaats, waardoor we volgend jaar hopelijk een mooie strakke mat hebben op ons hoofdveld.

Zeer bijzonder, maar er rest mij begin april weinig anders dan een kruis over dit seizoen te plaatsen. Ik dank al onze gewaardeerde vrijwilligers voor hun onmisbare bijdrage. Ik hoop dat we ook volgend seizoen weer op uw inzet kunnen bouwen.

Maar het allerbelangrijkste voor nu: hou vol, zorg goed voor elkaar en blijf vooral gezond! Tot in betere tijden!

Namens het bestuur,

Rene.