• Trainingen voor de jeugd gefaseerd van start

• Nog geen anderhalve week geleden heeft het Kabinet kenbaar gemaakt dat het vanaf 29 april mogelijk is om kinderen t/m 12 jaar en de jeugd in de leeftijd 13 t/m 18 jaar weer samen in de buitenlucht te laten sporten. Dat was erg goed nieuws! De animo bij de jeugd en trainers om weer een balletje te mogen trappen is groot.

Wat kan en mag dan allemaal ?
    V.v. Berkhout vind het belangrijk om bij te dragen aan beweging en sociaal contact in deze toch wel bijzondere tijd. Vanuit de Jeugdcommissie hebben we dan ook uitgebreid gekeken op welke manier we trainingen en sportactiviteiten voor de jeugd op een verantwoorde manier en binnen de kaders vanuit de Gemeente, de KNVB en het RIVM het beste kunnen faciliteren.

We hebben besloten om de sportactiviteiten voor de jeugd gefaseerd te hervatten: te beginnen met de trainingen voor de jongste jeugd. Ik ben dan ook blij dat we kunnen melden dat alles in de startblokken staat om de trainingen van de JO7, JO9 en JO10 vanaf volgende week woensdag 6 mei te kunnen hervatten.

Wanneer dit eenmaal goed verloopt zullen we ook kijken wat er mogelijk is voor de oudere jeugd. Het houden van 1,5m afstand en zorgen dat trainingsmateriaal tussen groepen onderling gescheiden blijft zijn op dit moment de grootste uitdagingen. Een team van enthousiaste vrijwilligers is al druk bezig om hier passende oplossingen voor uit te werken.

Wat wordt er van ouders en jeugdleden verwacht ?
    Allereerst is het belangrijk dat iedereen zich aan de richtlijnen en adviezen van de overheid en het RIVM blijft houden. Er is een speciaal sportprotocol opgesteld die hieronder kan worden gedownload. Dit protocol komt als geheugensteun ook bij de ingang van ons sportcomplex en bij het veld te hangen. We verwachten dat mensen elkaar aanspreken om zich aan het protocol te houden.

Training JO7, JO9 en JO10
    De training voor de JO7, JO9 en JO10 gaan dus vanaf woensdag 6 mei weer van start. De oproep van de trainers is wel om echt niet eerder dan 5 minuten voordat de training van start gaat op het complex te aanwezig te zijn. En na afloop van de training dient de jeugd direct naar huis te gaan. Ook zijn ouders alleen welkom op het complex om kinderen te brengen en op te halen.

Meer hierover leest u in het Coronaprotocol voor de Ouders/verzorgers Jeugdleden.

Bewegen voor alle Jeugd
    De overheid en de Gemeente Koggenland vinden het erg belangrijk dat alle Jeugd de kans krijgt om samen buiten te sporten. Het gebruik van ons sportcomplex en deelname aan activiteiten moet echter wel op een gecontroleerde manier gebeuren. Het is voor niet-leden daarom niet mogelijk om zomaar op eigen gelegenheid en zonder vooraf toestemming te hebben gekregen deel te nemen aan (sport) activiteiten op het complex.

Voor meer informatie of vragen hierover kan contact worden opgenomen met de Co√∂rdinator Activiteiten Coronacrisis: Frank Nieuwboer, email: jeugdbestuur@vvberkhout.nl

Al met al zijn wij als Jeugdcommissie erg blij dat we deze eerste stap voor onze jongste Jeugd kunnen maken en we kijken er naar uit om ook voor de oudere jeugd z.s.m. weer het e.e.a. te kunnen organiseren.

De Jeugdcommissie.