• Tweede fase nieuwe wedstrijdvormen pupillen

• Vorig seizoen is de KNVB gestart met de nieuwe wedstrijdvormen voor de jongste jeugd. Dit betrof toen alleen nog maar de O8 en O9. Vanaf dit seizoen zijn daar ook de O10, O11 en O12 bijgekomen.

Een belangrijke wijziging is de omvang van het speelveld. "Door op kleinere velden en in kleinere teams te spelen komen kinderen vaker aan de bal en gaan ze meer dribbelen, schieten, samenspelen en scoren. Het spelen op een kleiner veld sluit bovendien beter aan op de belevingswereld van deze kinderen. Dit alles draagt bij aan het uiteindelijke doel: het vergroten van het spelplezier en de ontwikkeling van deze pupillen."

Daarnaast zijn de spelregels veranderd ten aanzien van een uitbal, een achterbal en een hoekschop.

Van geleiders en ouders wordt verwacht dat het gedrag positief stimulerend is.

Wilt u nog meer lezen over de nieuwe wedstrijdvormen, kijk dan op de site van de KNVB.

Voor een kort en bondig overzicht van de nieuwe spelvormen kijkt u op deze afbeelding.