• Verlichting op het B-veld !!!

 • Een historicht moment voor onze vereniging. We hebben verlichting op het B-veld.  LED-verlichting om precies te zijn. Dus de lichtopbrengst is hoog en de energierekening gaat omlaag.

  Aanstaande maandag zullen de werkzaamheden worden afgerond, maar de afgelopen week kon er al worden getraind. Dat werd ook wel tijd natuurlijk, het werd steeds vroeger donker.

  We beschikken nu over drie trainingsvelden: T1, T2 en T3. T1 is het oude trainingsveld, T2 is de voorste helft van het B-veld en T3 de achterste helft. De verlichting op deze velden kan afzonderlijk van elkaar worden aan- en uitgeschakeld.

  De LED-verlichting staat standaaard ingeschakeld op een intensiteit die voldoende is voor trainingen. De intensiteit kan ook hoger gezet worden, hiermee is het mogelijk om avondwedstrijden op het B-veld te laten verspelen wanneer we dat willen.

  Met het inschakelen van de LED-verlichting kwam er een einde aan een langdurig project. Dit project startte in juni 2016 toen we de problemen met ons trainingsveld bij de gemeente hebben aangekaart. Er volgde een langdurige 'gespreksperiode' waarbij ons streven was om het trainingsveld van kunstgras te voorzien. Dit leek lange tijd een haalbaar scenario. Maar zover kwam het niet. Op de raadsvergadering van 9 oktober 2017 werd besloten tot aanleg van LED-verlichting. Dat vergt voor de gemeente een veel kleinere investering dan kunstgras.

  Het bestuur heeft de LED-verlichting nooit als een slecht alternatief gezien. Ook met deze oplossing komt er een einde aan het probleem waarmee we als vereniging decennia hebben geworsteld. Een trainingsveld dat veel te zwaar belast wordt met als gevolg dat het grote delen van het seizoen eigenlijk onbespeelbaar was, met ook vele afgelastingen tot gevolg.

  Met de LED-verlichting op het B-veld behoren deze problemen tot de verleden tijd, ofschoon we ook niet uitsluiten dat bij extreme weersomstandigheden er nog maatregelen nodig zijn.  Maar ja, ook kunstgras gaat dan drijven.