• We zijn weer begonnen...

• Na bijna zes maanden werd er afgelopen weekend dan eindelijk weer gevoetbald in wedstrijdverband. De allereerste wedstrijd was Berkhout JO17-1 tegen Blokkers JO17-2G. Deze wedstrijd werd voorafgegaan door een minuut stilte ter nagedachtenis van Lex Segers. Vervolgens was de wedstrijd nog geen 5 minuten onderweg of er moest een ambulance worden opgeroepen. Een speelster van Blokkers had haar knie uit de kom. Deze werd na de nodige wachttijd ter plekke teruggezet. Hopelijk was dit de eerste en de laatste ernstige blessure van dit seizoen.

Aan de start van het seizoen is trouwens veel voorafgegaan op organisatorisch gebied. Dat is ieder seizoen het geval, maar dit jaar waren er meer aandachtsgebieden.

Lange tijd werd er gezocht naar vrijwilligers die de vrijdagse werkzaamheden van Cees wilden overnemen. Groot was de blijdschap toen er een oplossing was gevonden. Met Ed Oud, Klaas Hart, Sjaak Ruijter en natuurlijk ook nog de straks weer fitte Nic Stam, is het ook nog een keer een prima oplossing. Afgelopen vrijdag heeft dit team voor het eerst belijning aangebracht. De eerste keer is dat extra veel werk omdat alles eerst moet worden uitgezet.  Ondanks de niet ideale weersomstandigheden werd de klus geklaard. De aankomende weken moet het wel zonder de hulp van Cees, maar het komt vast goed!

Ik doel natuurlijk ook op de grote hoeveelheid werk die het bedenken en uitvoeren van het coronaprotocol met zich meebracht. Daarvoor moet toch zeker Frank Nieuwboer, onze corona-coordinator, bedankt worden.  Net gestopt met het jeugdvoorzitterschap, maar van minder drukte was vooralsnog geen sprake.
    Dat nieuwe coronaprotocol beleefde dit weekend zijn primeur. We zijn overtuigd van de kwaliteit van het protocol, maar dat is natuurlijk geen garantie voor een keurige naleving ervan. De bestuursleden zijn niet van plan om voortdurend een boa-achtige rol op zich te nemen. Wij vinden het de eigen verantwoordelijkheid van onze leden en bezoekers. Dus neemt u svp de richtlijnen in acht. U riskeert een boete van 390 euro als u het niet doet.

De selectie is inmiddels een maand actief onder leiding van Rajesh Bishesar. Vooralsnog heeft het er alle schijn van dat er iets moois aan het ontstaan is. De spreekwoordelijke chemie lijkt aanwezig te zijn en de sfeer, de trainingsopkomst en de prestaties zijn tot nu toe goed. Er wordt keihard gewerkt, de conditie gaat met sprongen vooruit. Maar zeker ook op tactisch gebied zijn er mooie ontwikkelingen gaande.
    Aanstaande zondag speelt het eerste de tweede bekerwedstrijd tegen RKDES uit, u raadt het nooit, Kudelstaart. Dat klinkt overigens verder weg dan dat het feitelijk is (60 km). De derde bekerwedstrijd tegen Knollendam is geannuleerd.
    De competitie start op 19 september met een uitwedstrijd tegen Kwiek ’78 (3 km).

In de kleedkamer zal u binnenkort een TV zien boven de zogenaamde pantry. Op dit scherm zal de kleedkamer- en veldindeling komen te staan.  Deze info is ook beschikbaar in de app Voetbal.nl. Wij raden alle leden aan om die te gebruiken. Stuur een mail naar secretaris@vvberkhout.nl als registratie niet lukt.

Eerder deze week is de indeling van de vrijwilligersdiensten gepubliceerd op deze website. Twee dingen wil ik hier benadrukken:

- kijk goed op welke data u bent ingedeeld en zet dit alvast in uw agenda

- mocht u verhinderd zijn dan is het aan u om voor vervanging te zorgen, bijvoorbeeld door simpelweg te ruilen met iemand uit een andere groep.

Seizoen 20/21 zal anders zijn dan anders, maar laten we toch vooral blij zijn dat eenieder weer kan genieten van het voetballen.

Wij wensen u veel succes en plezier en zien u graag op De Wenken.

Namens het bestuur,
    Rene.