• Vandaag is de campagne 100% Asoneutraal van start gegaan met een bijeenkomst bij RKEDO. Aanwezig waren bestuursleden van deelnemende clubs, lokale politici en vertegenwoordigers van de KNVB.

Doelstelling is het terugdringen van verkeerd gedrag op en rond de voetbalvelden.

Vrijwel elke vereniging in Westfriesland heeft zich verbonden aan deze campagne. Ook wij. Dus ook bij Berkhout zal de opvallende gele kleur binnenkort te zien zijn: een reclamebord, armbanden bij scheidsrechters, viltjes op de bar en (twee weken lang) de spelerstunnel.

Maar dat is uiterlijk vertoon. Het gaat om de inhoud natuurlijk. Die inhoud kan worden samengevat met de elf uitspraken waaraan de clubs zich hebben geconformeerd. Deze kunt u hier zien.

Binnenkort meer over de verdere invulling bij Berkhout.