• Zonder publiek, zonder punten

• Op deze 3e speeldag mochten de mannen van Berkhout 1 naar Zwaagdijk toe. Waar voor het eerst zonder publiek gespeeld wordt. Helaas voor alle fans dus niet de kans om Berkhout naar de overwinning te motiveren. En dat was vandaag misschien wel extra nodig. Met Danny nog steeds op vakantie, Bart Dolfing en Lex die geblesseerd zijn en Olav die positief heeft getest op Corona was de selectie iets anders als de voorgaande weken. Buiten de afzeggingen zijn er deze zondag ook een paar nieuwe namen, Dolf die zijn vader Hans mee heeft genomen als nieuwe vaste begeleider voor dit seizoen, een vacature die er nog was en waar we blij zijn dat Hans dit op zich neemt. Pietro die de verhalen over vv Berkhout over de landsgrenzen had gehoord en uit Italie is gekomen om bij Berkhout te komen voetballen. En Joshua die weer terug is van zijn korte avontuur bij Beemster. Alle drie begonnen als wissel maar zullen hun bijdrage leveren in deze wedstrijd.

De wedstrijd begon op een veld waar achteraf gezien gelukkig geen enkels dubbel geklapt zijn, het was een zwaar en drassig veld met kuilen waar je tot je knieen in kon staan. De eerste helft had berkhout het beste van het spel en er werden ook kansen gecreeerd. Max die even twijfelde 1-op-1 waardoor de laatste man van Zwaagdijk de bal nog voor het schot weg kon halen. Yelmar die de bal in de diepte kreeg na een goede uitbraak over links, waar de goed spelende Jesse aan de basis van de aanval stond, kreeg de bal net niet goed voor op de inlopende Max en Tim. Er waren ook nog een aantal gevaarlijke afstandschoten van Emre, Bart en Remo. Maar de keeper stond goed gepositioneerd en 1x leek de tegenstander een schot te blokken met zijn hand in de 16. Maar de scheidsrechter die een goede wedstrijd floot, vond het niet genoeg voor een penalty.

Aan de andere kant werd Zwaagdijk ook meerdere keren gevaarlijk, doordat ze weinig probeerden op te bouwen maar gelijk de lange bal hanteerden viel deze meerdere keren goed. Het was dan ook aan Mike en de slecht afrondende Zwaagdijk spitsen te danken dat we met 0-0 de rust in gingen. Het had zomaar ook 3-3 kunnen staan na 45 minuten.
    In de 2e helft begon Berkhout erg sterk en drukte het meer naar voren op zoek naar de voorsprong. Ook in de 2e helft konden de spitsen het doel niet meteen vinden en werden een paar kansen om zeep geholpen. Aan de andere kant liet de verdediging ook wat steekjes vallen en werd de bal tijdens de opbouw weg gegeven op een plek waar de spits van zwaagdijk wel raad mee wist. 1-0 is in principe nog niets aan de hand en misschien was dit wel even nodig om aan iedereen duidelijk te maken dat het om doelpunten gaat in dit spel. En nog geen 3 minuten later stond het alweer gelijk, Pietro die als spits was ingevallen (deze positie had hij nog nooit gespeeld), kreeg de bal rond de 16 en legde hem breed op Yelmar, doordat Yelmar hem niet lekker mee kreeg bleef de bal hangen en daar kwam Tim net aan om de bal met een fraaie knal in de rechterbovenhoek te schieten.

De laatste 20 minuten van deze wedstrijd waren vooral erg rommelig, maar het beeld onveranderd. Berkhout wil voetballen en Zwaagdijk speelt nog steeds de lange bal om zo snel mogelijk de spitsen te bereiken. Na een balverlies op het middenveld van Berkhout ontstond ineens een overtalsituatie voor Zwaagdijk voor de goal van Mike. De laatste pass had iets weg van buitenspel, maar volgens onze eerlijke vlagger (wat zeker te prijzen is) was dit niet het geval. Berkhout keek weer tegen een achterstand aan. En nu was er nog maar een kwartier om dit om te buigen. Alle focus ging dus op de aanval. En 5 minuten later na wederom balverlies op een plek die dodelijk is werd het ook nog 3-1. De laatste 10 minuten was het pompen of verzuipen en ging ook Berkhout meer de lange bal hanteren. Uiteindelijk wordt het in de 95e minuut nog 3-2 door een goal van Joshua, die als laatste man zijn foutje zo weer recht trok. En gek genoeg wist hij onder Henry zelden tot scoren te komen, misschien is scorend vermogen wel iets wat hij geleerd heeft bij de Beemster?

Zo eindigde deze wedstrijd in 3-2 voor Zwaagdijk en was het de derde minimale nederlaag op rij. Geen lekker begin, maar vergeleken met vorig jaar doen zitten we dichterbij een overwinning en is het voor iedereen duidelijk dat tegen MOC volgende week thuis de ommekeer zal zijn.
    Nog even over de man-of-the-match aan kant van Berkhout. Voor mij was dit Jan Douwe, deze jonge talentvolle voetballer heeft inmiddels al op meerdere plekken gespeeld in het 1e elftal en was vandaag heer en meester op het middenveld. Misschien dat hij nog iets zelfverzekerder moet worden zodat hij ook aanvallend belangrijk kan worden, maar de toekomst voor Berkhout 1 krijgt op deze manier steeds meer vorm.

De Reserve Kapitein